Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden sağlık nedeniyle istifa eden ve istifası da Posbıyık tarafından kabul edilen Cevat Aydın Gazeteniz Önder'e konuştu.

Kdz. Ereğli Belediyesinin meclis üyeleri arasından atanan iki Başkan Yardımcısından biri olan Cevat Aydın'ın ani bir kararla ve görevinden istifa etmesi üzerine kamuoyunda bir çok söylentinin doğmasına neden oldu. Aydın'ın istifa gerekçesi olarak sağlığını öne sürmesi  ve istifasının da Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından kabul edilmesini gerçeğin örtülü yüzü olarak gösteren kamuoyundaki söylentileri Cevat Aydın'a telefon ile sorduk.
Gazetemiz muhabirinin istifanızın sebebi olarak halk otobüsleri tarafından uygulanmaya başlanacak olan akbil sisteminde bilgi sızdırdığınız konuşuluyor. Kamuoyu haklı olarak sizin istifanızın nedenini öğrenmek istiyor. İstifanız gerçekten sağlık nedeniyle mi? sorusunu yanıtlayan Cevat Aydın şöyle konuştu:

Bu iddiayı ortaya atanların bilgi kaynakları doğru değil. Çünkü ben uzun zamandır istifa etmeyi düşünüyordum ve pazartesi günü de başkanıma giderek istifamı sundum. O da sağ olsun istifamı kabul etti.
Akbil diye bir şey yok. Bunun doğrusu elektronik kart sistemi. Bu konuda  belediyenin bir sorumluluğu yok. Sistemi halk otobüsleri kuracak. Bu çalışmalar açık ve şeffaf bir biçimde yürütüldü. Bize gelen bilgileri biz halk otobüslerinin kooperatif yetkililerine, onlara gelen bilgileri de onlar bize göndererek işbirliği içinde çalışmalar tamamlandı. Herhangi bir gizlilik yok ki. Ve ülke genelinde bu konuda en iyi çalışma yapıldı.

Aydın'a bundan sonra süreçteki durumunuz ne olacak?  sorusunu da yönelttik ve şu yanıtı aldık:

İstifa benim kişisel kararım. Elbette bu tür durumlarda çok şey söylenir. Ama söylenenler ne kadar doğrudur. Belirttiğim gibi çok önceden düşündüğüm bir istifadır benimki. Benim bundan sonra meclis üyeliğim devam ediyor. Meclisten istifa etmedim ki. İstifamı sağa sola çekecek bir şey yok. Biz yine birlikte çalışmaya devam edeceğiz.