Kdz. Ereğli Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Her fani gibi o da payına düşeni yaşadı O,kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladı ve dünya tarihinde de benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü" dedi.
Halıcıoğlu'nun açıklaması şu şekilde:
"Çok yönlü ve üstün kişiliği olan Lider Mustafa Kemal'in aramızdan ayrılışının üzerinden tam 72 yıl geçti.Her fani gibi o da payına düşeni yaşadı O,kısacık hayatında bir ulusun kötü talihini yenmesini sağladı ve dünya tarihinde de benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü. Mustafa Kemal.ileriyi gören bir liderdi.Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra ortaya çıkan tehlikeli durumu ilk o görüp milletinin dikkatini çekti.Erzurum Kongresi'nde vatanın bölünmez bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etti.Sakarya Savaşı sırasında söylediği: Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz. Sözü ve arıca Yurt toprağı! Sana her şey feda olsun.Kutlu olan sensin.Senin için fedaiyiz sözleri onun vatan sevgisini ve kararlılığını göstermektedir. Mustafa Kemal, idealist bir liderdi.Onun idealizmi yüksek vasıf ve özelliklerine inandığı milletinin hürriyet ve bağımsızlık aşkından geliyordu. En büyük ideallerinden birisi de milli sınırlarımız içinde ,milli birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmaktı.Hür ve bağımsız ülke idealini gerçekleştirdikten sonra Türkiyeyi çağdaşlaştırmak için çağdaş medeniyet idealine yönelmiştir. Yaptığı devrimlerle de bunu gerçekleştirmeyi amaçlıyordu. Atatürk,toplumun her kesimini kucaklayan bir  halk adamıydı.. 
Kurtuluş Savaşının ardından söylediği En büyük davamız,en medeni ve müreffeh(yani gelişmiş,refah içinde)bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir sözü bunu kanıtlamaktadır. Ulu önder ve onun silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor.kurduğu cumhuriyetin ilelebet varolacağını bir defa daha haykırıyoruz.Bugün her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe,dünya milletleri arasında lider bir ülke olmaya ihtiyacımız var."