BEÜ, Türkiye Kızılay Derneği ve BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kampusun Kanında Hayat Var kampanyasında bir 267 ünite kan bağışlandı. Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan düzenlediği basın toplantısında kampanyaya katılanlara ve destek verenlere teşekkür etti. Kampanyayı değerlendiren Alan, şöyle dedi:
Bülent Ecevit Üniversitesi'nde çok muhteşem bir organizasyon gerçekleştirdik. Gün boyu etkinliğimize Genel Başkanımız, Genel Sekreterimiz de katıldılar. Gençlerimiz muhteşem bir organizasyona imza attılar. Bu sene rektörümüz her konuda bize destek oldu. Kampanya kapsamında bin 267 ünite kan toplandı. Diğer illere de örnek teşkil ettiğine inanıyorum. Bu sene kampanyayı renklendirelim istedik. Gençlerimiz de projeleriyle güzel etkinlikler yaptılar. Üniversite yönetimimiz bize her konuda destek oldular. Türkiye'de önemli bir başarıya imza atıldı. Her geçen gün gençlerimizin de katkısı artıyor. Kızılay Gençlik Topluluğu muhteşem bir organizasyona imza attılar.
BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu Başkanı Arif Muştu da BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu olarak kan bağışında geçen yıl çok güzel bir kampanya yapmıştık. Çıtanın her geçen yıl artacağına inandık. Son güne kadar rekor seviyesi konuşulmadı ama bu sene kan bağışı bilincini bütün insanlara anlatmak istedik. Bundan dolayı çalışmalar yaptık. Kızılay'ın yalnızca kan bağışı konusunda değil diğer konularda da geniş kapsamlı proje hazırladık. Üç günlük bir etkinlik düzenlendi diye konuştu.