Türk Ocağı Zonguldak Şubesi Başkanı Erol Şeref, PKK'lı teröristlerin güpegündüz yollarda ve şehir merkezlerinde insanların öldürüldüğünü belirterek, yetkililerin 'cek'li, 'cak'lı demeçler verdiğini ifade etti.
Şeref, Türkiye, PKK terörüne karşı mücadelede büyük bir zaaf yaşamaktadır. Bu şehit haberleri, adam kaçırmalar, yol kesmeler, yakıp yıkmalar bu zafiyetin çok açık ifadesidir. Hem hükümet hem TSK kendileri açısından sağlıklı bir durum muhakemesini çok acil olarak yapmalıdır dedi.
Teröristler dağda şehirde, gece gündüz baskın düzenliyor, öldürüyor ve sonra buhar olup kayboluyorlar, bu nasıl iştir? diyen Türk Ocağı Zonguldak Şubesi Başkanı Erol Şeref, açıklamasında şunları kaydetti:
Ülkemizde hemen hemen her gün PKK'lı teröristlerce ya karakollar basılıyor şehit haberleri alıyoruz, ya da yollar kesilip insanların kaçırıldığı haberlerini duyuyoruz. Ya da işyerlerine, spor sahalarına, hastanelere, öğrenci yurtlarına saldırılar düzenleniyor. Güpegündüz yollarda ve şehir merkezlerinde insanlar öldürülüyor. Son üç gün içinde Siirt ili Pervari ilçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce düzenlenen kahpe saldırıda şehit düşen 6 askerimizi toprağa verdik. Şırnak'tan İzmir'e, Sinop'tan Konya'ya kadar şehitlerimizin baba ocaklarına ateş düştü, yine yürekler parçalandı, acı haber milletimizin ciğerini yaktı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milleti'ne başsağlığı diliyoruz.
Türkiye, PKK terörüne karşı mücadelede büyük bir zaaf yaşamaktadır. Bu şehit haberleri, adam kaçırmalar, yol kesmeler, yakıp yıkmalar bu zafiyetin çok açık ifadesidir. Hem hükümet hem TSK kendileri açısından sağlıklı bir durum muhakemesini çok acil olarak yapmalıdır.
Terörle mücadelede eksikliğimiz nedir? Silah ve teçhizat mı yetersiz, yetişmiş uzman elemanlarımız mı yok, yasalarımız mı kifayetsiz, bu zafiyete sebep olan nedir? Eğer millet adına devleti yönetme mevkiinde bulunanlar vatanı koruyamayacak, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayamayacaksa başka ne görev yapacak?
Teröristler dağda şehirde, gece gündüz baskın düzenliyor, öldürüyor ve sonra buhar olup kayboluyorlar, bu nasıl iştir? Sonra her olayın arkasından yetkililerimiz Cekli, Caklı demeçler verip, yok kanları yerde kalmayacak, teröristler kanlarında boğulacak sözlerini veriyorlar. Artık bu beyanlar mide bulandırmaya başladı.
Devletimizi yönetenler bu verdikleri sözleri sivilleşme, demokratikleşme, yeni Anayasa ve MİT-PKK görüşmeleriyle mi yerine getirecekler...! Milletimiz her şeyin farkındadır. Türk Vatanının bölünmesine ve Milletimizin ayrıştırılmasına asla müsaade etmeyecektir.