Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen "Beyaz Bayrak" projesi çerçevesinde dereceye giren okulların ödülleri, Mesleki Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda dün yapılan törenle verildi.
Törene; İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Eryiğit, Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Şube Müdürleri Celil Demirci ile Ali Yılmaz, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Tabuktekin, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, İl Sağlık Şube Müdürü Selim Aydın ve okul yöneticileri katıldı.
Programın sunuculuğunu yapan Zonguldak Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ayşe Tekin, şu bilgileri verdi:
"Beyaz Bayrak projesi, toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, ilk ve orta dereceli okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde teşvik edilmesi ve daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülüyor."
Daha sonra Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Eryiğit, dereceye giren okulları kutlarken, diğer okullara da Beyaz Bayrak kazanmaları yönünde teşvik eden bir konuşma yaptı.
Ardından, 2008-2009 öğretim yılı başında başvuru yapan okullar arasından seçilen; Ereğli Nurdan Ahmet Oğuz İlköğretim Okulu, Kestaneci İbrahim İzmirlioğlu İlköğretim Okulu, Özel Utku İlköğretim Okulu, Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi ve Turgut Reis İlköğretim Okulu'na plaket ve Beyaz Bayrak ödülleri verildi.
Toplam Kalite ödül töreninde ise; Kurum Kategorisi'nde Ereğli Ticaret Meslek Lisesi, Ekip Kategorisi'nde de Ereğli Kız Meslek Lisesi birinci oldu. Kazanan okullara projeksiyon cihazı hediye edildi.