CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, AKP Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu'nu eleştiren açıklamasında, "AKP Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve AKP Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu hangi cinliğin peşindeler? Acaba Gülşen ve Çolakoğlu olası bir seçimde Milletvekili sıralamasında yer bulamama kaygısı ile kendilerine yer açma adına Toptan'ı tartıştırarak onu sürklase etmeye mi çalışmaktadırlar?" dedi.
"Köksal Toptan siyasi hayatında onu yapmıştır bunu yapmamıştır, seçmene söz vermiştir tutmuştur ya da tutamamıştır, Zonguldak ve Çaycuma'ya katkısı olmuştur veya olamamıştır bunlar tartışılabilir. Ama Toptan'ın mütevazılıği ve beyefendiliği tartışılmaz. Bu nedenle Toptan'ı herkes kendine yakın görüp ona Köksal ağabey diye seslenir" diyen Köktürk, açıklamasında şunları kaydetti:
"AKP Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve AKP Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu hangi cinliğin peşindeler? Acaba Gülşen ve Çolakoğlu olası bir seçimde Milletvekili sıralamasında yer bulamama kaygısı ile kendilerine yer açma adına Toptan'ı tartıştırarak onu sürklase etmeye mi çalışmaktadırlar?  Köksal Toptan siyasi hayatında onu yapmıştır bunu yapmamıştır, seçmene söz vermiştir tutmuştur ya da tutamamıştır, Zonguldak ve Çaycuma'ya katkısı olmuştur veya olamamıştır bunlar tartışılabilir. Ama Toptan'ın mütevazılıği ve beyefendiliği tartışılmaz. Bu nedenle Toptan'ı herkes kendine yakın görüp ona Köksal ağabey diye seslenir.
Bu zatı muhteremler; CHP Çaycuma Belediye Meclis Üyelerini ve CHP Çaycuma İlçe Teşkilatını kışkırtıp, TBMM başkanlığı yapmış Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile karşı karşıya getirip nasıl bir kazanç elde etmeyi ummaktadırlar?
Kendisi Çaycumalı olmayan, Çaycuma ilçesinin kuruluşunda ve kentleşmesinde adı bulunmayan Toptan'a verilen hediyelerin üç - beş gün meraklısına göre değişik ilçelerde ve ilçemizde sergilenmesi doğal olabilir. Ya da Köksal Toptan vakfı kurularak vakfın binasında bu hediyelerin sürekli sergilenmesi daha doğru olabilir.CHP Çaycuma Belediye Meclis Üyelerinin Köksal Toptan'a hediye edilen şilt ve benzeri hediyelerin sergilenmesi için belediye sosyal tesislerine Köksal Toptan müzesi yapılması önerisine ret oyu vermesi gayet doğaldır ve bu Toptan'a saygısızlık asla değildir.
Köksal Toptan'ın bu tür müze talebi olmadığını varsayarsak, AKP'li Çaycuma Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı, Çaycuma halkından gelecek tepkileri bilerek mi böyle bir tezgâhı planlamışlardır? Köksal Toptan'a müze yapıp şirin gözükürken, tartışılması ve gözden düşmesi sağlanıp Toptan'ı müzeye mi kaldırmak istemektedirler? İnternet sitelerinde vatandaşlardan gelen haklı tepkilere bakıldığında ilk anda başarılı olmuş hissine kapılabilirler fakat CHP Çaycuma Örgütünün bu konuda kendilerine katkı vermeyeceğini beyan ediyorum.  AKP'li Çaycuma Belediye Başkanı ve İlçe Başkanına sesleniyorum; Filyos Antik kentinden ve Çaycuma yöresinden çıkartılan tarihi eserlerin hangi müzelerde bulunduğunu, kaç adet sikke- heykel vb. tarihi eser olduğunu tespit edip bunları Çaycuma'ya getirin, CHP Çaycuma İlçe Başkanı olarak kurulacak olan böyle bir müzeye Köksal Saime Toptan müzesi adının verilmesini ilk önce ben önereyim. Kurulacak olan bu müzede yılın birkaç günü de Toptan'a verilen şilt'leri ve hediyeleri hep beraber sergileyelim. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."