Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayının patlaması sonucu 11 asker ve 1 korucumuzun şehit edilmesini kınadı.
Artık bıçak kemiğe dayanmadı. Bıçak kemiği çoktan kesti, neredeyse bitirmek durumdadır diyen Başkan Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

HAİN EMPERYALİST TERÖRÜ
NEFRETLE VE ŞİDDETLE KINIYORUZ
Hakkari'de askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşedikleri mayını infilak ettiren PKK'lı teröristler, bölgeye sevk edilen askerleri kalleşçe pusuya düşürdü. 11 askerimiz ve bir korucumuz şehit oldu, 8 askerimiz yaralandı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, ulusumuza baş sağlığı ve yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Yaklaşık bir buçuk ayda 46 şehit verdik. Emperyalist terör örgütü, ülkemizi her geçen gün tehdit etmektedir. Amaçları bellidir. Emperyalizmin taşeronluğunu yapmak, ülkemizi kardeş kavgasına sürükleyerek, ülkemizi bölmektir. Ne yazık ki, 2002 yılında terör ülkemizde neredeyse sıfırken 9 yıllık AKP iktidarıyla tavizkar politik tutumlarıyla, şehirleri yakıp yıkanlara karşı gerekli çabanın gösterilmesi gerekirken, gelinen noktaya bakıldığında bu hazin tablo Türk halkını derinden yaralamaktadır. 'Özerklik' diye bir kavramı söylemeye cesaret bile edemeyenler, şimdi ise, AKP'nin hoş görüsüyle kameralar önünde açıkça ifade edilmektedir.
Terör örgütü taraftarları bayraklarıyla şehirlerde boy gösterisi yaparken birileri onları seyretti. Seçim öncesi terör örgütü hain saldırılarına ara verirken, seçim sonrası birden artmasında kirli pazarlıkların olduğu ve şantaj yapmayı amaç edinen PKK, 'ben istediğimi yapacağım' diyor. Ve bunun faturası masum halk çocukları ve halkımız öderken, ateş düştüğü yeri de yakmaktadır. Artık bıçak kemiğe dayanmadı. Bıçak kemiği çoktan kesti, neredeyse bitirmek durumdadır. Terörle mücadelenin kutsal ayı olamaz. Başka ülkenin işlerine iç işlerine uğraşacağımıza, ülkemizin baş belası olan teröre karşı daha etkin önlemlerin alınması istiyor, ulusumuza baş sağlığı diliyoruz.