Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç köprüsünde gerçekleştirilen eylem, Ereğli Limanı, Erdemir-Belediye ilişkileri, Bozhane'nin bir bölümünün Su Ürünleri Kooperatifine verilmesi, kapatılan Balıkçı Lokantaları ve Time Dergisi'nin ödül törenine ilişkin çok yönü açıklamalarda bulundu.

GÜLÜÇ-KEPEZ YOLU: Düzce'den itibaren bütün AK Partili belediyelerin olduğu bölgelerde karayolları kaymak gibi tabiri caizse bal dök yala ama Gülüç köprüsünden Kdz.Ereğli'ye kadar geldiğinizde Kepez Tepesine, Belen Sanayi'ne kadar vatandaşlar mağduriyet içerisinde. Bu işi kimse bitti sanmasın 1 aylık bir mola verdik 1 ay sonra için hazırlıklara başladık.

EREĞLİ LİMANI: Bozhane içerisine liman konusunda çok süratli bir çalışma başlattık. Aslında balıkçı barınağında liman olmasını istemiyoruz, kamyonlar vatandaşları rahatsız ediyorlar ama ticari anlamda işadamlarının sıkıntıları var. Bunu ortadan kaldırmak için 3 milyon TL'lik bir yatırım yapmaya belediye olarak karar verdik.

ERDEMİR İLE BEYAZ SAYFA: Erdemir'de belediye başkanı olarak belediye olarak beyaz sayfa açılmıştır. Erdemir ile açıklama yapıldıktan sonradan itibaren hiçbir sorunumuz yoktur. Fatih Tar Erdemir'e vekaleten bakıyor, Fatih Tar'ı davet ediyoruz. Kendisi ile geçmişte olan her şeyi bir tarafa bırakmak suretiyle karşılıklı ilişkilerimizi geliştirmek üzere bunu bir davet olarak da algılayabilirsiniz.

KAVGA-BIÇAKLAMALAR YAŞANACAK: Bozhane'nin içerisini Su Ürünleri Kooperatifi, 'ben burayı yönetebilirim' dediği için onlara verdiler. Dolayısıyla orada ne yapıldığını bilmiyorum. Balıkçı Barınağında kötü işler yapılıyor, balıkçı lokantaları kapatıldıktan sonra aileler oraya girememeye başladılar. Aynı 1994 yılından olduğu gibi o bölgede kötü alışkanlıklarının ortaya koyan insanların kavgalar, bıçaklamalar devam edecek.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gündemde yeralan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Gülüç Köprüsünden, Kepez'e kadar olan karayolunun Karayolları Bölge Müdürlüğü kontrolünde olduğunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri kısa süreli eylem ile yolda yaşanan soruna dikkati çektiklerini söyledi.

MAĞDURİYET İÇERİSİNDEYİZ
Üst geçitlere asılan pankartları gelen baskı sonucu kaldırmak zorunda kaldıklarını belirten Posbıyık şunları söyledi:
Kdz.Ereğli bu konuda mağdur vaziyette Düzce'den itibaren bütün AK Partili belediyelerin olduğu bölgelerde karayolları kaymak gibi tabiri caizse bal dök yala ama Gülüç köprüsünden Kdz.Ereğli'ye kadar geldiğinizde Kepez Tepesine, Belen Sanayi'ne kadar vatandaşlar mağduriyet içerisinde. Bata çıka yollarına devam ediyorlar. Bata çıka yollardan gidiyorlar, lastikleri patlıyor, jantlar kırılıyor, büyük bir mağduriyet içerisindeyiz. 3 Yıldır bu karayoluna bakılmıyor. İlgililere defalarca ikaz edilmesine rağmen hiçbir önlem alınmadı. Bu bağlamda bir eylem yaptık. Eylem değil sadece hatırlatmaydı o. Kısa süreli bir şeydi. Köprülere de astığımız afişlerde bu yol güzergahının Karayollarına ait olduğunu yazdık. Vatandaş bu yollara belediyenin sanıp bizi siyaseten suçluyordu.

BASKI YAPARAK
KALDIRTTILAR

Astığımız yazıdan karayolları mağdur oldu, rahatsız oldular. Aslında yazılan yazıda hakaret yoktu. Karayoluna ait olduğunu söyledik. En son emniyet güçleri geldi üst kademelerden aldıkları emirle karayollarının kamyonları geldi bize baskı yaparak yazıyı kaldırttılar. Aslında yazıyı kaldırmaya bilirdik buradaki yetkiler zor durumda kalmasın diye kaldırdık. Yazıda bir gerçek dile getiriliyordu. Yakın zamanda yeniden bir köprülere yazıları asacağız. Bu işi kimse bitti sanmasın 1 aylık bir mola verdik 1 ay sonra bu kez meclis üyeleri ile değil tüm Ereğli halkı ile Facebook'u da devreye sokarak ulusal basını da Ereğli'ye davet etmek süreci ile insan haklarına aykırı olan bu olayın herkes tarafından görünmesi için hazırlıklara başladığımızı belirtmek istiyoruz.

HAPİS CEZASI ALMAMIZ SÖZ KONUSU
Balıkçı Barınağında bulunan lokantaların ruhsatı olmadığı gerekçesi ile kapatılmasının ardından pek çok spekülasyon yapıldığını söyleyen Posbıyık, Kaymakam veya Valilik'ten gelecek, Buraları açın yazısı ile gereğinin yapılacağını vurguladı.
Posbıyık; Balıkçı barınakları için çok spekülasyon yapılıyor. Açılmasını en çok isteyen benim. Burası şikayet edildi İçişleri Bakanlığından müfettişler geldi. Ben, belediye başkan yardımcısı, Zabıta Müdürü ve Zabıtalar ile birlikte görevi kötüye kullanmaktan yargılanıyoruz. Buradan hapis cezası almamız söz konusu iken durmadan spekülasyonlar yapılıyor. Teyit etmedim Milletvekili böyle bir şey söylemez oradaki balıkçılar ile yaptığı görüşmede biz izin veriyoruz burayı açabilirler diye bir ifade kullanmış. Bu izin vermek lafı havada kalır. İzin vermek laflarla falan olmaz yazılı emirlerle olur. Ben orada yargılanıyorum. Bana burayı aç diyorsun bana burayı kimse aç diyemez benim amirim Kaymakam ve Validir. 2 satır yazı yazarlar aç diye 3 gün değil 333 gün yazarım. Yazılı bir belge göndermeleri gerekir dedi.

YILIN BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ
Time Dergisinin okurlarının oyları ile yılın belediye başkanı seçildiğini ancak bu açıklamanın ardından Gülüç Belediye Başkanının da aynı ödüle layık görülmesine bir anlam veremediklerini hatırlatan Posbıyık ödülü almayacağını açıkladı.
Posbıyık: Time dergisinden yazı geldi 'okurlarımızın telgraf ve mesajlarla gönderdiği seçim neticesi ödüle layık görüldünüz' diye. Memnuniyet duyduk, gitme hazırlığı için rezervasyon yaptırdık.
2 Gün sonra gazetelerde aynı ödülü Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör'ün de aldığını okuduk. Derginin genel yayın yönetmenine telefon edildi bu ödül Posbıyık'a verildi, şimdi Aydın Güngör'e deniliyor bunun durumu nedir? diye soruldu. Bunun üzerine genel yayın yönetmeni ve patronunun dediği şu Biz Aydın Güngör'ü tanımayız. Nerede belediye başkanlığını da yaptığını da bilmiyoruz.
dz. Ereğli Kaymakamını tanıyoruz, yakın dostumuz ağabeyimizdir. O rica etti Aydın Güngör'e de verilsin dedi biz onu kıramazdık dedi. Bu laflar havada değil bu konuşma tutanak altına alınmıştır. Söylemler kayıtlarımızda vardır. Bunun üzerine kendilerine bir yazı gönderdik rica ile verilen ödüller bizim tarafımızdan geçerli değildir. Gülüç Belediye Başkanına ödül verilirse 29'unda ulusal basını da çağırıp basın toplantısı yapacağız. Rica ile verilen ödülleri kabul etmediğimi ulusal basına duyuracağım. 2-3 Gün içerisinde ödülün iptal edilmesi durumunda gidip ödülü alacağım
sözleriyle daha önceki açıklamaları paralelinde konuştu.

ERDEMİR İLE YENİ SAYFA AÇILDI
Erdemir Genel Müdürlüğüne  Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar'ın vekalet edecek olmasıyla ilgili olarak da  Erdemir'deki en büyük sorun ortadan kalkmıştır. Dolayısıyla Erdemirle belediye olarak beyaz bir sayfa açılmıştır. Erdemir ile açıklama yapıldıktan sonradan itibaren hiçbir sorunumuz yoktur. Fatih Tar Erdemir'e vekaleten bakıyor, Fatih Tar'ı davet ediyoruz. Kendisi ile geçmişte olan her şeyi bir tarafa bırakmak suretiyle karşılıklı ilişkilerimizi geliştirmek üzere bunu bir davet olarak da algılayabilirsiniz. Hiçbir sorunumuz yoktur Erdemir ile ilişkilerde yeni bir sayfa açılmıştır diyen Posbıyık Erdemir'deki değişiklikleri de onaylamış oldu.

3 MİLYON TL'LİK YATIRIM
Bozhane Limanına 3 milyon TL'lik bir yatırım yapılacağını ve zemin etüdleri için ihaleye çıkacaklarını söyleyen Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bozhane içerisine liman konusunda çok süratli bir çalışma başlattık. Aslında balıkçı barınağında liman olmasını istemiyoruz, kamyonlar vatandaşları rahatsız ediyorlar ama ticari anlamda işadamlarının sıkıntıları var. Bunu ortadan kaldırmak için 3 milyon TL'lik bir yatırım yapmaya belediye olarak karar verdik. Limanın yapılabilmesi için projeleri hazırlatmaya başladık. Ulaştırma Müdürlükleri ile görüşüyoruz zemin etüdleri için bugün yarın ihaleye çıkacağız sözleri ile konuştu.

KAVGALAR, BIÇAKLAMALAR YAŞANACAK
Kdz.Ereğli Bozhane içerisinin Su Ürünleri Kooperatifine verilmesinin ardından oradaki düzenin onlar tarafından sağlandığını, bu bölgede ise ciddi sorunlar yaşanacağını dikkati çeken Posbıyık, Kavgalar bıçaklamalar yeniden olabilir dedi.
Posbıyık sözlerini şöyle tamamladı: 
Balıkçı barınakları öncelikli Su Ürünleri Kooperatifine verilir, Su Ürünleri Kooperatifi ben buranın altında kalkamazsam derse belediyelere verilir. Su Ürünleri Kooperatifi, 'ben burayı yönetebilirim' dediği için belediyeye vermediler. Dolayısıyla orada ne yapıldığını bilmiyorum. Balıkçı Barınağında kötü işler yapılıyor, balıkçı lokantaları kapatıldıktan sonra aileler oraya girememeye başladılar.
Aynı 1994 yılından olduğu gibi o bölgede kötü alışkanlıklarının ortaya koyan insanların kavgalar, bıçaklamalar devam edecek. Aileler balıkçı barınağına girmemeye başladılar yetkililerin dikkatini çekiyorum. Büyük sıkıntılar yaşanacak. Oraya bir kapı yapmışlar ilgili kaymakam valilik konuyu izliyordur belediye olarak hiçbir yetkimiz yok orada.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık gazetemize bu açıklamayı yapmadan önce Kaymakam İbrahim Çay ile makamında görüştü. Posbıyık'ın bu görüşmesi sırasında İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul, İlçe Emniyet Müdür Vekili Burak Bal'da makamda bulunuyorlardı.