Saadet Partisi Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Püren, Zonguldak'ın ve Türkiye'nin güncel konularına değindi, Zonguldak ile ilgili yapılacağı belirtilen çalışmaların akibetini sordu.

Saadet Partisi Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Püren yaptığı açıklamada, Zonguldak'ın ve Türkiye'nin güncel konularına değinerek, Zonguldak'ın bir an önce köklü bir değişime ihtiyacı olduğunu söyledi.
Filyos Vadi Projesi ve Mithatpaşa Tüneli'nin seçim malzemesi olarak kullanılmasına tepki gösteren Püren, Zonguldak Belediyesi'ni de eleştirdi. Zonguldak Belediyesi'nin iflas etmiş durumda olduğunu, Zonguldak'taki kaldırım taşlarının bubi tuzağı görünümünde olduğunu söyleyen ve kaldırım taşlarını yapamayan belediyeden büyük projeler beklemenin deveye hendek atlatmak gibi bir şey olduğunu söyleyen Püren, Toplantımızı hem yeni yapılandırmış olduğumuz gençlik kolları yönetimimizi sizlerle ve sizin nezdiniz de tüm Zonguldak halkımıza tanıtmak hem de Türkiye'mizin ve Zonguldak'ımızın güncel meselelerini kısaca sizlerle paylaşmak istedik.

HER 6 KİŞİDEN BİRİ YOKSUL

Asgari ücret 634,64 TL açlık sınırı ise 1026,34 TL yoksulluk sınırı da 2637,97 TL bu duruma göre her 6 kişiden biri yoksul. 4 Milyondan fazla asgari ücretle çalışan ve bunların bakmakla yükümlü oldukları aile fertleriyle beraber 10 milyonu aşkın asgari ücretli ve çalışmayan milyonlarca işsiz vatandaşlarımız açlık sınırının çok çok altındadır. Fakat bu verilere göre asgari ücrete 42 liralık zam yapılmış olup mutfak tüpünün fiyatı ise 68 liradır. Asgari ücretliye, memura, işçiye bu sömürü ve emperyalist tutum sürerken hiçbir konuda anlaşamayan siyasi partilerimiz nedense kendi lehlerine olan vekil maaşları ve emeklilik maaşları konusunda hemen anlaşabilmişlerdir.

NEDEN 550 MİLLETVEKİLİ GÖRMEZLİKTEN GELİYOR

Anlayamadığımız konu bizim bu gördüklerimizi yaşadıklarımızı nedense 550 milletvekili neden görmezlikten geliyorlar bunların birinde vicdan yok mu? Bir başka konu ise, seçimlerden önce Anayasa diye bir taraflarını yırtanlar şuanda gündemlerinde Anayasa ile ilgili hiçbir söylem yok. Biz Milli Görüşçüler olarak yeni Anayasanın bir an önce yapılması ve halkın menfaatlerine uygun bir şekilde dizayn edilmesini istiyoruz. Mevcut Anayasanın samimiyetten uzak olduğunu özgürlüklerin ve demokratik bir toplum yapısından uzak olduğunu herkes bilmektedir.

D8 ÜLKELERİ İLE BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ

Bu bağlamda İmam Hatip Liselerinin orta kısmının açılması ve eğim sisteminin de bir an önce değişmesi içinde çalışmalarımız ve önerilerimiz olacaktır. Acilen batı hayranlığını, ABD ve İsrail işbirlikçiliğinden vazgeçip Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın kurmuş olduğu İslam Birliği D8 ülkeleriyle beraber hareket edip Ortadoğu'da ve İslam ülkelerinde olan kargaşayı ayaklanmaları bastırıp insanları çocukların ölmesini engelleyip İslam Birliğini yeniden harekete geçirmeliyiz. Çünkü İslamsız saadet olmaz. Avrupa Birliği'nde neymiş iflasın eşiğinde bizim ne işimiz var batan bir kuruluş da Allah aşkına onu da anlamış değiliz.

'BIKTIK BU YALANLARDAN'

Zonguldakımızın ise geçmişten beri gelen belli başlı kronik sorunları vardır. Her seçim gelirler Filyos Vadisini yapacağız Mithatpaşa Tüneli'ni yapacağız bu projelerin artık hayata geçmesini istiyoruz bıktık artık bu yalanlardan. Zonguldak'ın artık köklü bir değişime ihtiyacı vardır ve bu değişimi yapacak da Milli Görüş Kadrolarıdır. Zonguldak belediyesi iflas etmiş durumda kaldırım taşları bubi tuzağı gibi daha bunu yapamayan belediyeden büyük projeler beklemek de deveye hendek atlatmak gibi bir şey. Kısacası Zonguldak sahipsiz hizmetsiz kalmıştır. Memleketin ve Zonguldak'ımızın hali bu denli içler acısı halindeyken biz Milli Görüşçü gençlere çok büyük işler düşmektedir. Allah'ın izniyle bizler yeniden göç alan büyük Zonguldak, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın temellerini bugün bu kadroyla atmış bulunuyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum dedi.