Türkiye Değişim Hareketi Zonguldak Temsilcisi Harun Akın, Zonguldak'tan bin 200 kişinin müracaat ederek TDH'de gönüllü çalışmayı istediğini söyledi.
2009 yılında başlanılan örgütlenme çalışmalarının tamamlandığını ifade eden TDH Zonguldak Temsilcisi Harun Akın, çalışmalarını anlattı. TDH'nin çalışmalarına katılmak isteyen bir çok insanın olduğunu belirten Akın, "TDH, Zonguldak'ın 5 ilçesinde 26 beldesinde ve bütün belediye merkezlerinde örgütlendik. Geçen hafta birlik beraberlik dayanışma gecesi düzenledik. TDH'de görevlendirildiğim ilk haftadan itibaren bir proje ortaya koymuştum. Bunun birinci bölümü sona erdi. Birinci ayağı bitti ve tüm yerleşim merkezlerinde örgütlendik. En önemli ayağa geldik. İkinci ayağı gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar Zonguldak'ta yaklaşık bin 200 kişi TDH'de gönüllü olarak çalışmayı beyan etti. Mektupla, e-mail ile TDH'ye katılmak istediklerini ifade ettiler. Şu anda bin 200 kişi ve bu sayı çok ciddiye alınması gereken bir rakamdır. Biz örgütlenme çalışmalarını yaparken Zonguldak'tan bin 200 kişi müracaat ederek bu çalışmalara katılmak istediğini belirtti. Genel seçimlerde il yönetimi ile kadın kolları, gençlik kolları ile Zonguldak'tan en az 10 bin gönüllü ile seçimlere gireceğiz. Hedefimiz 10 bin TDH gönüllüsüne ulaşmak" dedi.
TEKİRDAĞ MİTİNGİ
Tekirdağ'da büyük bir miting gerçekleştireceklerini ifade eden TDH Zonguldak Temsilcisi Harun Akın, "Mustafa Sarıgül başkanımızın miting çalışmaları sürüyor. Bu hafta sonu Tekirdağ'da miting düzenlenecek" dedi. MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan'ın açıklamalarına cevap veren Akın, "Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Korkutan'ın herhalde dili sürçtü. Basına sitemde bulunarak, 'Daha resmi olarak kurulmamış bir partinin etkinlikleri bizim parlamentoda olmamıza rağmen yer almadı. Onların etkinlikleri daha çok yer aldı' demiş. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Basın yazılması gereken her şeyi yazar" diye konuştu.
Şişli Belediye Başkanı ve TDH'nin kurucusu Mustafa Sarıgül'ün ileriki günlerde Zonguldak'a geleceğini ifade eden Harun Akın şöyle devam etti:
"Mustafa Sarıgül başkanımızın Zonguldak'a gelme programı tamamen bize ait. Sarıgül Başkan, bize bunun sözünü aylar önce bize verdi. İl binamızın açılışını kendi yapacak. Mustafa Sarıgül'ü yakında Zonguldak'a getireceğiz. Şu anda parlamento bu gün karar alsa 3 aydan önce seçime gidilemez. Bu gün karar alınsın biz seçime hazırız. Seçimin önce yapılması veya zamanında yapılması fark etmez, biz seçime hazırız."
TDH'nin Zonguldak'ta 4 aydır yaptığı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden TDH Zonguldak Temsilcisi Harun Akın, önümüzdeki günlerde mesajlar ve açıklamalarda bulunacaklarını sözlerine ekledi.