İklim Mobilya’nın yeni şubesinin açılışı, Acılık Camisi altında kalabalık bir katılımla gerçekleşti. İşletmeciliğini Tuncay ve Adem Topraklı kardeşlerin yapacağı mağazanın açılışına; AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 23’üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, İklim Mobilya Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yayla, ZONİAD Başkanı Ömer Gülay, Ufuk Koleji Müdürü Gökhan Altıntaş, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşması yapan İklim Mobilya’nın Zonguldak Şube sahibi Tuncay Topraklı, açılış heyecanlarını paylaşmaya gelen herkese teşekkür ederek, “Çabalayarak bugünlere geldik. İnsanlar iğneyle kuyu kazarlar, çıktıkları yol meşakkatlidir. Kilim Mobilya’ydı, şimdi İklim Mobilya oldu. Zonguldak’ta İklim Mobilya’nın yeni bir mağazası var” şeklinde konuştu.
İklim Mobilya Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yayla ise, şu duygu ve düşüncelere yer verdi:
“ZONGULDAK
EKONOMİSİNE
ATKIDA BULUNACAĞIZ”
“İklim Mobilya, Kilim Mobilya’nın aynı çatı altında ayrı bir şirketidir. Kilim Mobilya, Türkiye’de bin 500 iş istihdamı sağlayan bir Kayseri firmasıdır. Burada bulunmaktan ve bu mağazayı açmaktan gayet memnunuz. Zonguldak ekonomisine katkıda bulunabiliyorsak, ne mutlu bize… Bu vesileyle ve düşüncelerle herkese teşekkür ediyorum.”
AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da, mağaza yerinin Zonguldak’ın en güzel yerlerinden biri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“İnşallah burada güzel kazançlar elde ederler. Hayırlı yatırımlarını daha da bölgemize artırarak yaparlar. Kendilerine teşekkür ediyorum, istihdam yarattıkları için ve hizmeti halkımızın ayağına getirdikleri için… Elbette ki, biz de Zonguldaklı hemşehrilerimizle beraber kendisine destek olacağız.
Alışverişlerimizi bölgedeki esnaflardan yapacağız ve onların ayakta kalmasını sağlayacağız. Kayseri’den gelen kardeşime bir şey söylemek istiyorum: Bu mobilyanın ham maddesi Zonguldak’tan da temin edilebilir.
Eğer Zonguldak ekonomisine gerçek anlamda katkı vermek istiyorsanız, gelin fabrikanızı Zonguldak’a kurun, biz de sizlere yer ve fabrika yatırım konusunda yardımcı olalım. Biz de elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Artık Zonguldak’ımızda havaalanımız hizmete girmiştir.
Yatırım için cazip yerlerimiz bulunmaktadır. Buranın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Tüm esnaflarımıza Allah hayırlı kazançlar versin.”
Konuşmalar sonrası Özcan Ulupınar ve diğer katılımcılar, yetkililerle birlikte mağazayı gezerek bilgiler aldı.
Son olarak davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.