İşçi Partisi (İP) Zonguldak İl Başkanı Mehmet Uslubaş,  bir basın açıklaması yaparak, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve arkadaşlarının bin gündür Silivri'de hapis yattığını belirtti.
Kanıtsız suçlamalarla tutuklulukların sürdürüldüğünü belirten Uslubaş, "Silivri'de hukuk yoktur! Silivri'de adalet yoktur. Orada geçerli olan Gladyo'nun kurallarıdır. Bunu kabul etmiyor, isyan ediyoruz" şeklinde konuştu.
Uslubaş, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek, Nusret Senem ve Hikmet Çiçek'in tutsak edilmesinin 1000'inci günüdür. Partimiz, Ergenekon tertibine karşı başından bu yana kahramanca mücadele etti. Tertibi açığa çıkardık. Tertibi lime lime ederek çökerttik. Ancak Genel Başkanımız ve arkadaşlarımızın kanunsuz ve haksız tutuklulukları devam etmektedir. Silivri'de hukuk yoktur! Silivri'de adalet yoktur. Orada geçerli olan Gladyo'nun kurallarıdır. Bunu kabul etmiyor, isyan ediyoruz. Büyük bir psikolojik savaş saldırısıyla yürütülen Ergenekon tertibinde, Doğu Perinçek ve İşçi Partisi hakkında her gün yandaş gazetelerde yeni bir yalan, yeni bir iftira haberlerini okuyoruz. Kamuoyu yanıltılarak Doğu Perinçek ve İşçi Partisi yöneticilerine yönelen haksız, kanunsuz uygulamaların üstü örtülmek isteniyor. Milletimizin yeterince bilgi sahibi olmaması isteniyor. Bütün bu uygulamalara rağmen tertibi çökerttik. Kanıtsız suçlamalarla Doğu Perinçek, Nusret Senem ve Hikmet Çiçek'in tutuklulukları 1000'inci gününü doldurdu. Vicdanlar isyanda, işte AKP demokrasisi."