Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası'nın 28 Şubat-2 Mart 2012 tarihleri arasında Abant'ta düzenlediği İşyeri Temsilci Eğitim Semineri devam ediyor. Seminere 123 işyeri temsilcisi ile GMİS Genel Merkez ve Şubeler yöneticileri katılıyor.
Seminerin açılışında bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Temsilciler, bir sendikanın en önemli organlarıdır.
Temsilcisi iyi çalışmayan bir sendikanın tabanıyla, üyesiyle ve çevreyle sağlıklı ilişkiler kurması mümkün değildir.Bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır dedi.
Alabaş şunları söyledi:
Öncelikle davetimizi kabul ederek değerli zamanlarını bize ayıran çok değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Başta Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterimiz olmak üzere, bu organizasyonu  yapan Genel Merkez ve Şube Yöneticilerimizle, Sendikamız çalışanlarına teşekkür ediyorum. Geçen dönem Genel Eğitim sekreteri olarak görev yapan ama hiç eğitim yapma imkanı bulamamış bir yönetici olarak çektiğim sıkıntıyı hiç dile getirmedim. Kimseyi suçlamak istemedim. Ama Genel Başkanlığa aday olduğum ilk günden beri eğitim çalışmalarına ayrı bir önem vereceğimizi vurguladım. Bu sözümüzde durmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu bizim ikinci eğitim seminerimiz. Bildiğiniz gibi ilk seminerimizi yönetici arkadaşlarımız için Kızılcahamam'da yaptık. Şimdi siz temsilci arkadaşlarımızla buradayız. Bundan sonra da imkanlarımız elverdikçe eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eğitim her şeyin anahtarı, eğitim insanoğlu için yaşamı boyunca büyük bir ihtiyaç. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yok.
Aynı şey biz Sendikacılar ve sendikal sıfat taşıyan ve madencinin sorumluluğunu taşıyan tüm arkadaşlarımız için de geçerli. Eksiklerimizi giderecek ve görevlerimizi daha sağlıklı olarak yerine getireceğiz.

SENDİKALARIN GÜCÜ BİRLİK VE BERABERLİKTEN KAYNAKLANIR
Sendikaların gücü birlik ve beraberlikten kaynaklanır. Eğer örgütümüz sağlıklı çalışırsa, herkes görevini severek ve bilerek yaparsa, sorunlarımızı daha kolay çözer, örgütümüzü büyüterek güçlendirmeye devam ederiz. Temsilciler, bir sendikanın en önemli organlarıdır.  Temsilcisi iyi çalışmayan bir sendikanın tabanıyla, üyesiyle ve çevreyle sağlıklı ilişkiler kurması mümkün değildir. Genel Başkanından üyesine kadar bu örgütün sağlıklı çalışması öncelikle size bağlı. Genel Başkan olarak benim sıfatımın başında nasıl Genel Maden-İş yazıyorsa sizin sıfatınızın önünde de Genel Maden-İş var. Siz Genel Maden-İş Sendikası'nın temsilcilerisiniz. Eğer bir başarı varsa bu hepimizin başarısıdır. Genel Maden İşçileri Sendikası'nın 65 yıllık tarihi başarılarla doludur. Hepinize tekrar teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

TUTKUN: EĞİTİM İLE UFKUMUZU GELİŞTİRECEĞİZ
Seminerin sunuş konuşmasını yapan Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Osman TUTKUN ise Bu Eğitim Seminerimizde, hocalarımızın bizlere aktaracağı bilgilerle ufkumuzu genişleteceğiz. Aynı zamanda aynı ailenin üyeleri olarak birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulmanın yanı sıra birlikte hareket etme kabiliyetimizi de geliştireceğiz dedi.
Tutkun şöyle konuştu:
Başta Genel Başkanımız olmak üzere, Sendikamızın imkanlarını zorlayarak bu eğitim semineri için kaynak ayıran Genel Merkez Yönetim Kurulu arkadaşlarıma ve organizasyonda görev alan tüm arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Burada çok değerli hocalarımızla birlikte olacağız.Amacımız sadece teorik eğitim yapmak değil. Ayrıca serbest zamanlarımız var. Bu zamanı yine birlikte değerlendireceğiz. Maden işçisinin sorumluluğunu taşıyan insanlar olarak birbirimizi daha iyi tanıma, kaynaşma, çeşitli konularda sohbet etme imkanımız olacak. Bu Eğitim Seminerimizde, hocalarımızın bizlere aktaracağı bilgilerle ufkumuzu genişleteceğiz. Aynı zamanda aynı ailenin üyeleri olarak birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulmanın yanı sıra birlikte hareket etme kabiliyetimizi de geliştireceğiz.
Temsilciler, Sendikanın kılcal damarlarıdır. Eğer sizde bir aksama olursa koca bir örgüt felç olur. Bu sorumluluk bilinciyle bu seminerden yararlanacağınıza yürekten inanıyoruz. Eğitim çalışmalarımıza imkanlarımız elverdikçe devam edeceğiz. Önerileriniz bizim için önemli. Tekrar hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.
Konuşmaların ardından Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkan DanışmanıDr. Fikret SAZAKTemel Sendikacılık Kavramları konusunda, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Aziz Çelik,Çalışma Hayatı ve Sendikacılık Hareketinin Güncel Sorunları konusunda işyeri temsilcilerine seminer verdiler.