Merkez İlçe'ye bağlı Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Bülent Tüzün, yaklaşık 5 ay önce "Atatürk Devlet Hastanesi" bünyesinde birleşen Atatürk Devlet Hastanesi ile Zonguldak Devlet Hastanesi'nin 14 Aralık 2009 itibariyle ayrılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Muhtarlık binasında basın toplantısı düzenleyen Muhtar Tüzün, hastanelerin yeniden ayrılmasından memnun kaldıklarını, ancak mağduriyetin henüz giderilmediğini ifade etti.
Tüzün, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"BU İŞİN TAKİPÇİSİYİZ"
"14 Aralık Pazartesi itibariyle personel hastanemize geri döndü.1 ay boyunca telefon ile ulaşıp şikayetini belirten vatandaşlarımız, şimdi de arayıp teşekkürlerini dile getiriyor. Hastanemizin tekrar bu şekle dönmesinde başta siz basın mensuplarına, bu konuya duyarlı olarak gündeme taşıdığınız ve bizlere destek verdiğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi'nin açtığı davalar, toplanan 10 bin imza ile birlikte halkımızın verdiği destek, ne yazık ki, bizim baştan beri söylediğimiz olayda bizi haklı çıkardı. Halkımızın mağduriyeti giderildi. Fakat tam olarak vatandaşların mağduriyeti giderilmedi. 1 aydır her şeyinin tamam olarak teslim edilmesi gereken hastanenin, 14 Aralık itibariyle gördüğümüz kadarıyla sadece personel gelmiş, hastanenin konumu aynı şekilde tam teşekküllü, uzman doktorlarıyla personelin büyük bir sağlık ocağı şeklinde devam ediyor. Kırılan-dökülen yerlerde en ufak bir çivi çakma olmamış. 1 ay süre içerisinde hiçbir şey yapılmadığı görülüyor. İlgililere tekrar sesleniyoruz, bu işin takipçisiyiz. Sonuna kadar da takip edeceğiz."
"HASTANEMİZ TEKRAR
İŞLER HALE GETİRİLSİN"
"Bir an evvel gereken tadilatların yapılarak hastanemizin tekrar işler bir hale getirilmesini sağlamak ve halkımızın sağlıklı hizmet almasına temin edilmesini istiyoruz. Buna mecburlar ve yapacaklar. Gerekirse yasal yollara başvurarak mağduriyetin kimler tarafından ortaya çıkarıldığı, bu mağduriyetin devam ettirildiğini kamuoyunda paylaşarak mahkemeye taşımaya kadar gideceğiz. Bu durumlara gelinmemesi için ilgililerin gerekli işlemlere başlayarak bitirmelerini temenni ediyorum. Bizim işimiz kavga etmek değil, sadece halkımızın ve mahalle sakinimizin daha sağlıklı olarak yaşamını idame ettirebilmesidir. Bizler bunun için buradayız. Görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Vatandaş ile resmi kurum arasında nasıl köprü görevini görüyorsak, bir türlü derdine çare bulabilmek için 24 saat hizmetlerinde olduğumuzu zaten biliyorlar. 5 aydır çekilen mağduriyet son buldu derken, tekrar yine hizmette noksanlığın devam ettiğini görüyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Bizlerden destek bekliyorlarsa, biz de sonuna kadar yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz."