Kdz.Ereğli Yardım Gönüllüleri Platformu, Van'da meydana gelen depremin ardından AFAD Koordine merkezinin deprem mağdurları için açıkladığı ihtiyaç malzemelerini toplamak için kampanya başlattı.

 

Van'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin yaralandığı üzücü depremin ardından yaraların sarılması için tüm dünyada başlatılan seferberlik sürüyor. Kdz.Ereğli Yardım Gönüllüleri Platformu'da deprem AFAD Koordine Merkezinin Van depremi mağdurları için açıkladığı ihtiyaç malzemelerini toplamak için 19 Aralık-26 Aralık 2012 tarihleri arasında Ali Molla Camisi önünde yeralacak. Etkinliği duyurmak için yoğun bir çalışma içerisine giren yöneticiler dün Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ı da makamında ziyaret ederek destek istediler.

 

VAHİM BİR TABLO

Platformdan yapılan konuya ilişkin açıklama ise şu şekilde: 23 Ekim 2011 tarihinde Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biri olan 7.2 şiddetindeki, Van Tabanlı Köyü merkezli depremin üzerinden yaklaşık iki ay geçmiş durumdadır. İlk depremin ardından ikinci büyük deprem ve artçı sarsıntılar, Van bölgesinin hem coğrafi hem de nüfus yapısını değiştirecek boyutta vahim bir tablo ortaya çıkarmıştır. Türkiye toplumunun her büyük acı tablo karşısında gösterdiği duyarlılık kısa zaman içerisinde bu elim tablonun oluşturduğu olumsuzlukları da aşmada dinamik bir güç oluşturmuş ve yardıma muhtaç olan bölgeye gerekli yardımların akışı sağlanmaya çalışılmıştır. Ani gelişen ve tüm kesimlerde şok etkisi oluşturan bu büyük yıkımın ardından bölgesin sorunlarının tespiti, koordinesi ve belli bir düzen içinde normalleşme sürecine girilmesi için toplumsal duyarlılığın sürekliliğinin de sağlanması gerekmektedir. Özellikle ağır kış şartlarının hissedildiği bu dönem içerisinde son derece zor şartlar altında yaşama durumunda olan insanlarımız sıcak, sağlıklı ortamların oluşturulmasında bizlerin de katkılarının olabileceğine inanmaktayız.

 

ACİL İHTİYAÇLARIN TEMİNİ

Bölgesel ve küresel her büyük acının gündemleşmesine asla sessiz kalmayan Zonguldak Ereğli bölgesinin, bu acı tablonun oluşturduğu zorlukların aşılmasında da gerekli duyarlılığı göstereceğine inancımız sonsuzdur. Ereğli kamu kurumları, belediye, esnafı, köylüsü, tüccarı her kesiminden insanlarımızın daha önceki acı tablolar karşısındaki çalışmaları organizasyonları ortadadır. Bu özel duyarlılığın oluşturduğu güven bizlere gerekli olan enerjiyi vermekte ve güzel bir çalışma neticesinde acil ihtiyaçların temininde önemli miktarda yardıma ulaşılacağına inanmaktayız. Ereğli Yardım Gönüllüleri olarak Ereğli halkımızın da değerli katkıları ile 19 Aralık-26 Aralık 2011 tarihleri arasında Ali Molla Camisi avlusunda yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. AFAD Koordine Merkezinin Van depremi mağdurları için açıkladığı ihtiyaç malzemeleri ise şunlardır: Kullanılmamış bay bayan çocuk iç giyim malzemeleri, bayan ve çocuk hijyen malzemeleri, çocuk bezi, kullanılmamış battaniye, konserve paketlenmiş kuru gıda maddeleri, çocuk maması, elektrikli ve tüplü ısıtıcılardır. Ereğli halkına duyurulur.