Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz. Ereğli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Enis Kıran Eşsiz Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde yayımladığı mesajda şu vurguları yaptı:
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk; vatanına ve ulusuna yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan, yaşarken ve öldükten sonra da maddi ve manevi varlığını ulusuna adayan devlet adamı ve komutandı. Gerçekleştirdiği başarılı inkılapların temelinde akıl ve mantık vardı. Askeri ve siyasi alanlarda yepyeni yöntemler uygulayarak o günün şartlarında hayal edilmesi bile güç işleri başarmıştı. Görüşleri kesin ve isabetliydi. YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ sözünün sahibi olan Atatürk toprak büyütme hevesi olmayan, mecbur kalınmadığı sürece savaş istemeyen bir liderdi. Eğitimi güçsüz olan bir milletin gelişmesini tamamlayamayacağını söyleyerek eğitim alanında da devrimler ve yenilikler yaparak hayata geçirmişti. Atatürk gibi insanlar bir kuşak için doğmadıkları gibi, bir devir için de doğmazlar.
Onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerinin tarihinde hüküm sürerler. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 73. yılında rahmetle ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.