Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şubesi'nin 10 Kasım Atatük'ü Anma Günü nedeniyle yayımladığı açıklama şu şekilde:
"Bu gün 10 Kasım. "İnsanlık idealinin mümtaz siması"nın, mazlum milletlerin büyük önderinin, bağımsızlık simgesinin, akıl, bilim ve sanat aşığının, büyük devrimcinin, Mustafa Kemal Atatürk'ün  "naçiz" vücudu aramızdan ayrılalı 71 yıl oldu. Fakat o yaşıyor. Fikirleri yaşıyor ve insanlık yok olmadıkça yaşamaya devam edecek. Çünkü insan olma onurunun onun düşüncelerine ihtiyacı var.
 Başta ABD ve AB olmak üzere emperyalist dünya Kemalizm'e saldırıyor. "Kemalizm çağ dışı kalmış bir düşüncedir; Devlet dairelerinden Mustafa Kemal'in resimlerini artık indirin" diyorlar. Buna karşın Kemalizm'in bayrağı uzak doğudan uzak batıya, Çin'den, Afrika'ya, Latin Amerika'ya kadar mazlum dünyada bağımsızlık bayrağı olarak dalgalanıyor.
 Kemalizm'in doğduğu ülkede, bizim ülkemizde, Türkiye'de ise en işbirlikçi, en gerici unsurlar iktidardalar. Emperyalist devletlerin ve kuruluşların direktifleri altında devletin tüm kurumlarını onların hizmetine sunuyor, ülkeyi çağdışı bir anlayışla yönetiyorlar. Ülke Çağdaş uygarlığın üstüne çıkma hedefinden çok uzakta. Ülke ortaçağ karanlığına gömülmüş. 65-70 yıldır iktidar yüzü görmeyen Kemalistler yine darmadağın, yine iktidara çok uzak.
 Bu gün Biz Atatürkçüler için eleştiri, özeleştiri günüdür. Bu gün aynaya bakma, sorumluluklarımızı hatırlama günüdür. Bu gün ders çıkarma günüdür. Büyük önderin ardılları olarak ona ve devrimci arkadaşlarına karşı alnımız ak, başımız dik olsun istiyorsak yüksek sorumluluk ve görev bilinci içinde hareket etmeliyiz. Birlik ve dayanışma içinde çoğalmalı, safları sıklaştırmalıyız. Ülkemizin üstünde dolaşan kara bulutları dağıtmalı, karanlıkları parçalamalıyız. Uygarlık savaşında önderliği ele almalıyız.
 Atatürkçü Düşünce Derneği mensupları olarak ve tüm Atatürkçüler adına bu 10 Kasım gününde Büyük Atamızı minnet ve şükranla anarken, Yüce Türk Ulusuna başsağlığı diliyor, Atamızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Yaşasın Kemalist Düşünce!
Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!"