Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alialp Caddesi'nde yaşanan uygunsuz parkların önüne geçmek için tek yön uygulamasının bir an önce başlatılması gerektiğini bildirdi.

 

Alaplı'nın hızla büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu kaydeden Çimenoğlu, 10–15 sene önceki Alaplı bu gün yok. Çarşı merkezinde yaşanan yoğunlukla birlikte trafik sorunu da baş göstermeye başladı dedi.

Alialp Caddesi'nde yaşanan trafik sorunu çözmek için tek yön uygulamasının başlatılması gerektiğini savunan Çimenoğlu, Çarşı merkezinde fazla bir büyüme yok,  ancak her gecen gün araç ve insan sayısı artış var. Buna bağlı olarak çarşı içindeki yoğunluk ve trafik problemi baş göstermeye başladı. Bizim eski pazaryerinde merkez oto parkımız var. Belediye binasını karşısında Yalı Caddesi'nde belirli otopark alanları ilan etik. Buna rağmen ilçemizde özelikle hafta içi otoparklar dolu olduğu halde araçlar park edecek yer bulamıyorlar. Otoparklarımız bile yetersiz kalıyor. Özellikle akşam mesai çıkışlarında yoğun bir trafik yaşanıyor. Biz Belediye Başkanlığına geldiğimiz zaman bununla ilgili bir çalışma başlatmıştık.  Belediyenin önünden geçip, eski köprü önünden manavların balıkçıların belediye dükkanlarını önünden kıl burnuna giden yol ve kapalı spor salonunu önünden Hükümet Konağı kadastroya giden yol çift yönlü olsun. Ancak Hükümet Konağı karşısından Aliaplı Caddesi giriş kısmı Belediyenin önüne kadar olan yolun tek yönlü olması ve yine konak yokuşu Alialp Caddesi'ne iniş şekli tek yönlü, postane yokuşu yine çift yönlü olabilir. Konak Yokuşundan Demirciler Sokaktan geçerek Yalı Caddesine gidiş tek yönlü, ama eskisi gibi Yalı Caddesinde göbekten merkez cami önünden Alialp Caddesine girişte tek yönlü olsun diye söylemiştir. Bu uygulama neticesinde Alaplı trafiğinde büyük bir rahatlama olacağını düşünüyorum. Bu zor bir şey değil, bunun örneği Ereğli'de var. Esnafımıza bir zararı olacağını düşünmüyorum. Tam tersine park rahatlığı ve trafik akışı rahatlığı için esnafımıza daha çok yararlı olacağını düşünüyorum. Ancak çeşitli çevrelerden ve esnafımızdan böyle bir uygulamaya 2 sene önce sıcak bakılmadı ve kabul görmemişti dedi.