Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, referandum sonucunda AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ın dediği gibi şok olmadıklarını ifade etti. Başkan Osman Yayla, bu söylenenleri üzerlerine almadıklarını ve referandumda olduğu gibi 2011 seçimlerinde de birinci parti olacaklarını iddia ederek şunları söyledi;
"SİYASETTE YENİ DEĞİL Kİ,
BUNLARI BİLMESİ GEREKİR"
"Seçim neticesinde biz şok olmadık. Bunu üzerimize almıyoruz. Talihsiz açıklama olarak kabul ediyoruz. Referandumdan sonra bazı fikir ve görüşlerimizi basında paylaştık. Biz daha değişik söylemlerde de bulunabilirdik. Eğer bulunmamışsak, bizim mütevaziliğimizden kaynaklanıyor. Kibarlığımız ve kültürümüzden kaynaklanıyor. Biz seçim sonuçlarını onlar gibi yorumlasaydık, çok daha değişik şekilde demeçler verirdik. Bu arkadaşımızın kendi düşüncesi… O zaman ben de net bir şey söyleyeyim. Referandum sonuçları, kesinlikle CHP'nin Zonguldak'ta birinci parti olduğunu gösterdi. Bunu çok net ve açık söylüyorum.
Değerli arkadaşım, bunun açık ara ve netliğini görmek istiyorsa, bunu da iddia ediyorum. CHP, referandumda birinci parti çıktığı gibi 2011 seçimlerinde açık ara CHP birinci olacak. Seçime çok kısa bir süre kaldı. O tarih gelse de, bunları kendisiyle basın aracılığıyla konuşuruz, paylaşırız. O zaman bunu Zonguldaklı da görecek. Türkiye genel olarak da CHP'nin yüzde 50 civarlarında oy alacağını söyleyebiliriz. Biz Zonguldak'tan sorumlu olduğumuz için CHP birinci partidir. Bunu göreceğiz, 'şoktu, oydu, buydu' bu terimler çok çocuksu olmuş. Biz çok seçimler gördük, 30-40 yıldır siyasetin içindeyiz. Hamdi Uçar da siyasette yeni değil, bunları bilmesi ve görmesi gerekir. Sağın-solun dolduruşuna gelerek altından kalkamayacağı şeklinde sözler sarf etmezse iyi olur. Bir İl Başkanı'na yakışır bir şekilde davranmak, onun da, bizim de görevimizdir."