Zonguldak Diyabetliler ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu, yönetim kurulu üyeleri ve hastalarla birlikte, bir süre önce Atatürk devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atanan Dr. Mustafa Çıtlak'ı makamında ziyaret etti.  Zonguldak Diyabetliler ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu, ziyarette Daha önce Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Başhekim yardımcısı ve Çocuk Doktoru olarak görev yapan Mustafa Çıtlak'ı yeni görevi nedeniyle kutladı. Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi de veren Terzioğlu, dernek olarak ellerinden geleni desteği vereceklerini ifade etti. Birlikte güzel hizmetler verileceğine inandıklarını belirten Terzioğlu, "Bugüne kadar hastanelerle birlikte hizmet verdik. Bundan sonra da beraber hizmet ederek, hastalıklarla mücadele önemli bir yere ulaşacağımıza inanıyorum. Dernek olarak, hasta olanların zaten tedavi olduğunu görüyoruz. Hasta olmayanlara eğitim verilmesi yönünde yoğun çaba sarf etti. Bir kişinin daha bu hastanelerimize müracaat etmesini, hasta olmasını engellemeye çalıştık. Bir kişinin daha güzel ve rahat bir nefes alabilmesi istedik. Tüm çalışmalarda desteğinizi bekliyoruz. Biz de sizin çalışmalarınızda yanınızda olacağız, yapabileceğimiz her konuda desteğimizi vereceğiz" dedi.
Başhekim Çıtlak'da hastalık öncesi eğitimin önemine değinerek, gereken desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Çıtlak, "İnsanlara hastalıkları antabilirsek, koruyup, kollayabilirsek, yataklı tedavi eden hastanelerin yükü azalır, doktorların yükü hafifler. Yine bizlere faydası olur. Bu koruma ve kollamada da eğitime önem verilmesi gerekiyor. Emekli kenti olması nedeniyle özellikle kronik hastaların sayısı çok fazla. Hasta olarak bildiklerimizin yanında hasta olduğunu bilmeyenler de var. Bunları anlatmakta biz doktorlara olduğu kadar sivil toplum örgütlerine ve gönüllülere de büyük iş düşüyor. İşbirliği ile hizmette kazanacak olan Zonguldak olur. Biz yardıma, desteğe hazırız" diye konuştu. 
Başkan Terzioğlu'nun yaptıkları çalışmalarda diyabet hastası olanların sayısı kadar, diyabet hastası olduğunu bilmeyenlerin de bulunduğunu ve bu nedenle eğitime önem verdiklerini belirtmesi üzerine Başhekim Çıtlak ise hasta olmadan doktora gitmeme alışkanlığı bulunduğunu ve bu alışkanlığın ise hastaların teşhisini geciktirdiğini ve tedavi imkanını zorlaştırdığını kaydetti.