Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Yönetimi, Türk Metal ve Genel Maden İşçileri Sendikası'nı ziyaret etti, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edelim çağrısında bulundu.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve yönetim kurulu üyeleri Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Yönetimini ziyaret etti. Gerçekleştirilen kongrenin ardından ilk olarak protokol ziyaretlerine başladıklarını ardından da emek örgütlerine yönelik ziyaretler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek sözlerine başlayan İlçe Başkanı Kartal, Bu nedenle ilk ziyaretimizi Ereğli'mizin en büyük emek örgütü Türk Metal Sendikası'nı ziyaret ettik.

ŞARTLAR ZOR
Türkiye gerçekten emekçilerin emeği ile geçinen insanların çok zor koşullarda çalıştığı, çalışma koşullarının giderek işçilerin aleyhine döndüğü geçmişte birçok kuşak işçinin sendika önderlerinin verdiği mücadelelerle kazanılmış hakların geriye götürülmesi konusunda bir takım sıkıntıların olduğunu hepimiz biliyoruz. En başta krizin etkilerini atlatmak için en başta çalışanların kazanılmış hakları konuşuluyor. Hükümetin gündeminde yavaş yavaş işçilerin geçmiş kazanılmış ve geleceğe dönük işçiler aleyhine gelişebilecek bir takım yasa tasarıları hazırlanıyor.

BİRLİKTE MÜCADELE EDİLMELİ
En başında esnek çalışma dediğimiz güvencesiz istihdam dediğimiz güvencesiz bir takım çalışma koşulları var. Emeğin üstünlüğüne inanan emeğin en yüce değer olduğuna inanıyoruz. Gerçekten ciddi bir şekilde emek örgütleri ile emek örgütlerinin haklarını savunmak isteyen siyasal örgütlerle el ele omuz omuza birlikte mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Türk Metal Sendikası bizim gerçekten çok değer verdiğimiz bir sürü mücadele arkadaşımızın olduğu iç içe olduğumuz bir emek örgütü, büyük önem ve değer veriyoruz sözleri ile konuştu.

EMEKÇİ YÖNETİCİLER VAR
Sizleri burada görmekten teşkilatımız adına mutlu oldum diyen Yusuf Ziya Odabaş, şehir dışında olduğu gerekçesi ile kongreye katılamadığını, basından da kongreyi yakından takip ettiğini söyledi. Oda-baş açıklamasında şunları söyledi: Türkiye siyasetine yön verecek bir çalışmalar içerisinde inşallah olursunuz. Emekçi arkadaşlarımız olan bir yönetim var, böyle olduğu için mutluyuz. Yeni yönetim olarak inşallah güzel şeylerin altına imza atacaksınız. Ereğli, Erdemir ve Türk Metal ile özdeştir. Güzel şeylerin altına birlikte imza atacağımıza inanıyorum. Bize ihtiyaç duyulduğu sürece siyasi partilerin yanında olmaya çalışacağız, güzel şeylerin altına imza atılanın yanındayız. Birlikte Ereğli için güzel bir mücadele yaparız.

GMİS ZİYARETİ
CHP'li yöneticiler daha sonra Kandilli'ye giderek Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve yöneticiler ile görüştü aynı dilek ve temennileri iletti.