Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelindi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığı tarafından Öküşne Restorantta kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak Milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal, 5. Sıra adayı Ünal Demirtaş, CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, CHP Merkez İl Başkanı Tarık Çoşkun, CHP Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve parti üyeleri katıldı. CHP Zonguldak 1. sırada milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal, “Sağlıkta bugün ülkemizin en ileri kuruşlularından biridir Başkent'e bağlı hastanelerimiz. Şuanda ülkemizin değişik kesimlerinde Ankara, İstanbul, İzmir, Adana olmak üzere 10 tane hastanemiz var ve en ileri teknolojilerle sağlık hizmetlerini sunmaktayız.

SAĞLIKTA İKİNCİ BAŞKENT

Zonguldak için de ilk buluşmamızda 'Zonguldak sağlıkta ikinci Başkentimiz olacaktır' şeklinde bir açıklamamız olmuştu. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. İnşallah yakın zamanda sağlıkla ilgili geniş projeleri sizlerle birlikte paylaşacağız. Bizim için önemli olan hoca'mızın da ana prensibidir. Bir şey netleşmeden sadece vaatte kalması gibi bir yaklaşım içerisinde değiliz. Ancak bu konuda ki, bizim işimiz sağlık. Zonguldak'ta bu konuda önemli kentlerden biri. Gerek işçi muhiti olması nedeniyle iş ve meslek hastalıkları açısından bakıldığında, yine Karadeniz bölgesi olması nedeniyle bilhassa romatizmal hastalıklar ve diğer hava koşulları nedeniyle şehrimizde çok fazla hava kirliliği mevcut ona yönelik bir takım planlar ve projeler gündeme gelecek. CHP olarak projeler tabi ki öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel projeleri var. Genel Başkanımızın da açıkladığı gibi emeğin başkenti ama emeklinin başkenti oldu. Dün de bunun en güzel örneğini Devrek'te ve Gökçebey'de gördük. Yine Çaydeğirmen'nde de aynı manzara. Umuyorum Zonguldak ilinin genelinde de benzer manzaralar var” dedi.

ZONGULDAK İHMAL EDİLDİ

CHP Zonguldak Milletvekili ve 2. sıra milletvekili adayı Ali İhsan Köktürk de, “Zonguldak oldukça ihmal edilmiş bir kent. Zonguldak'a sırtını dönen değil, yüzünü dönen bir siyasal iktidara ihtiyaç var.Bence sorunun özü bu Adalet ve Kalkınma Partisi maalesef kurulduğu günden bu tarafa Zonguldak'a bir türlü yüzünü dönememiş. Baktığımızda Zonguldak cumhuriyetin ilk ili olmasına rağmen 1924 yılında il olmasına ve yıllarca bu ülkenin ağır sanayisine omuzlarında taşımasına rağmen 80'lerden sonra başlayan ancak Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde hızlanan bir süreçle genel bütçeden alması gereken payı alamayan, oldukça küçülen bir kent haline geldi. Özellikle AK Parti dönemine baktığımızda Zonguldak genel bütçeye verdiğinin ancak yarısını alabilen bir konumda. Tabi ki bu ülkenin her yerinin, her yerleşim biriminin aynı eşit, saygın buluyor ve umursuyoruz. Ancak gelir dağılımındaki adaletsizliğinde giderek büyütülmesi ve uçuruma dönüştürülmesine şiddetle karşıyız. Özellikle bir Zonguldak milletvekili olarak bu durumun düzeltilmesi için CHP iktidarında Sayın Mehmet Haberal ve diğer seçilen milletvekilleri ile birlikte mücadele vereceğiz” diye konuştu.