Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği, engellilerin yararına kullanılmak üzere sabah kahvaltısı etkinliği düzenledi. Yürekteki Sevgi Her Türlü Engeli Aşar, Gelin Engelleri Birlikte Aşalım sloganı ile düzenlenen kahvaltı etkinliği Devrek Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

KAHVALTIYA DEVREKLİLER
YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Kahvaltıya; Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, Dernek Başkanı Songül Malkoç, Yönetim Kurulu üyeleri, TSO Başkanı Mehmet Oktay,   CHP İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Osman Çantı, ADD Şube Başkanı Murat Altunok, CHP Belediye Meclis üyeleri Mehmet Akman, Bayram Çınar, CHP Özbağı Belde Başkanı Ufuktan Sarıoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Uzar, SGK İlçe Müdürü Aziz Kalaycı, Devrek Devlet Hastanesi Müdürü Orhan Küçük, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Gün Albayrak, Türk Kızılayı Şube Başkanı Zehra Ocakçı, Sosyal Hizmetler Derneği Başkanı Nigar Ilıksu, TSO Genel Sekreteri Cihat Yaban ile çok sayıda davetli, engelli ailesi ve engelliler katıldı.
Kahvaltı etkinliğine gelenleri kapıda karşılayan Dernek Başkanı Songül Malkoç, kahvaltı süresince davetlilerle yakından ilgilendi. Engelliler yararına düzenlenen kahvaltı etkinliğine katılan davetliler de, Öğretmenevi'nin bahçesinde güneşli bir hafta sonu gününde aileleri ve sevdikleri ile açık havada güzel bir sabah kahvaltısı yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

ENGELLİLERE DEVREK SAHİP ÇIKTI
Sabah kahvaltısını, yaklaşan Kurban Bayramı'nda engelli çocukları sevindirecek hediyeler almak amacıyla düzenlediklerini ifade eden Dernek Başkanı Songül Malkoç, Devrek halkı bu etkinliğimize de yoğun bir ilgi göstererek engellilerimize sahip çıktı. Devrek'teki bu sahip çıkma olayının diğer ilçelerimize, Zonguldak'a da örnek olmasını temenni ediyoruz. Biz engellilerimiz yararına çalışırken, bu işe hiçbir zaman siyaseti bulaştırmıyoruz. Davetimize her kesimden seçkin konuklarımızın katılmasından bu çok rahat olarak görülüyor. Biz engellilerimiz adına yapacağımız hiçbir etkinlikte devletimizin kapısından geri dönmedik. AK Parti Milletvekilimiz Özcan Ulupınar, Belediye Başkanımız Mustafa Semerci, Kaymakamımız Cem Afşin Akbay ve diğer bütün yetkililerimiz bize her zaman sahip çıktılar. 
Milletvekilimiz Ulupınar'ı da davet ettik. Kendisini bir siyasetçi olarak değil, engellilere her zaman destek veren biri olarak davet etmiştik, ama Ankara'da TBMM'de İçişleri Komisyonu'ndaki yoğun programı dolayısıyla etkinliğimize katılamadı ve gönderdiği telgraf ile bizi onurlandırdı. Bizler de dernek yönetimi olarak sadece engellilerimiz yararına yaptığımız bu etkinliklerle onlara yardımcı olmada aracılık yapan kişileriz. Yoğun katılımdan dolayı çok memnun olduk, katılan herkese teşekkür ediyoruz.
Bu etkinlikten elde edeceğimiz gelirle Kurban Bayramı'nda engelli çocuklarımıza bir takım bayram hediyeleri alacağız. Aynı zamanda şu an Fatih İlköğretim Okulu'nda okuyan engelli çocuğumuz Fuat Geldi'nin bizden bir bilgisayar masası isteği vardı, onu hemen yerine getireceğiz diye konuştu.