AKP Zonguldak 2. sıra milletvekili adayı Prof.Dr.Ercan Candan, seçim çalışmaları hakkında bilgiler aktardı, sorunların çözümünü birlik ve beraberlik içerisinde sağlayacaklarına vurgu yaptı.

 

TERSANELER: Benim milletvekili adayı olmamdaki en büyük etken aslında her memleketime gelişimde 2008 yılından sonra tersanelerin durumudur. Binlerce insan çalışıyordu birçok kardeşimiz şuan işsiz kaldı, evine ekmek götüremez oldu. Bunun suçlusu biz değiliz, bunun suçlusu 2008 krizidir. Krizden çıktıktan sonra dünyayı yönetenler okyanusa çıkan gemilerin yaşını 2 katına çıkardılar o yüzden siparişler durdu, siparişler durduğu için de işsiz kaldılar. Bu böyle sürecek mi, hayır. Tersanelerin meselesini benden daha iyi çözecek biri varsa gelsin buyursun.

 

TTK KAPATILMAYACAK: TTK eşittir Zonguldak demektir, TTK olmazsa Zonguldak olmazdı. TTK’yı kapatmamız söz konusu değildir. Kendini bilen hiçbir devlet stratejik öneme sahip TTK’yı kapatmaz. Buradaki üzerinde duracağımız tek konu daha verimsiz olan bir yapıyı daha verimli bir hale getirmektir.

 

TERMİK SANTRAL: Termik santral konusunda ben halkımızın istemediği hiçbir şeye ‘evet’ demem. Halkımız termik santral istemiyoruz dedikten sonra benim yapmam gereken onlarla birlikte en önde yürümektir, bunu da göreceksiniz.

 

YÜZYILIN FIRSATI: Karadeniz Ereğli belki de yüzyılda bir gelecek fırsatı elinde bulunduruyor. Lütfen bu fırsatı kaçırmayın. 2 Tane milletvekili adayınız var biri ben biri de Hüseyin Yılmaz. Yani Ereğli’den 2 tane milletvekili gitme fırsatı var, lütfen beni ve Hüseyin’i gönderin, buraya hizmet nasıl gelirmiş bizde size onu gösterelim.

 

 

AKP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gittiği her noktada bölgenin sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin detaylı bilgiler aktaran Candan, tersaneler bölgesi, TTK, yeni istihdam alanları, termik santral, bitirilemeyen yol güzergahları konularında da net mesajlar verdi.

Özellikle Kdz.Ereğli’nin çok büyük bir şans yakaladığına dikkati çeken Candan, 4. sıra adayı Hüseyin Yılmaz ile birlikte milletvekili seçilmek istediklerini belirtti. Candan, konuya ilişkin şu bilgileri aktardı.

 

TERSANELER BÖLGESİ

 

Benim milletvekili adayı olmamdaki en büyük etken aslında her memleketime gelişimde 2008 yılından sonra tersanelerin durumudur. Binlerce insan çalışıyordu birçok kardeşimiz şuan işsiz kaldı, evine ekmek götüremez oldu. Bunun suçlusu biz değiliz, bunun suçlusu 2008 krizidir. Krizden çıktıktan sonra dünyayı yönetenler okyanusa çıkan gemilerin yaşını 2 katına çıkardılar o yüzden siparişler durdu, siparişler durduğu için de işsiz kaldılar. Bu böyle sürecek mi, hayır. Tersanelerin meselesini benden daha iyi çözecek biri varsa gelsin buyursun. Bilgisi benden daha iyisi varsa ben şimdiden çekilmeye hazırım. Tersaneler benim içimi yakan bir mesele. Bana 4 yıllık hayatımda uyku vermeyecek konulardan bir tanesi. Biz bu konuda görüşmelerimizi yapıyoruz orta akıl nerede hangi noktaları çözeceğiz, hangi noktalara dikkate alacağız, hangi ülkeleri gezip hangi yatırımcılar ile görüşeceğiz bunların alt yapısını yapıyoruz şuanda daha seçim bile olmadan. Biz dersimize çalışan insanlarız, ödevimizi zamanında yapan insanlarız.

 

TREN TEKERLEĞİ İMALATI

 

Kdz.Ereğli’de demir çelik fabrikası var, biz tren tekerleğini Ukrayna ve Romanya’dan alıyoruz. Bursa lastik tekerlekli endüstrideki yan sanayinin merkezi ise bugün Zonguldak bölgesi de tren tekerleği imalatında söz sahibi olabilir.

 

DEMİR YOLU AĞI

 

Duble yolların ardından tren yolu ağı tüm Türkiye’yi saracak. Bu proje için AK Parti hükümeti ciddi rakamlar ayırdı. Zonguldak olarak bu alt yapıları sağlarsak 10 milyar dolarlık rakamın 10’da 1’ini alsak Zonguldak’ta ne işsizlik ne istihdam ne de fabrika problemimiz kalır. 

 

PASLANMAZ ÇELİK

 

Paslanmaz çeliğe 1 milyar dolar ödüyoruz, ülkemiz için çok büyük bir rakam. Bu tesisi Zonguldak’ta kurmuş ol-saydık her yıl 700-800 milyar dolarlık bir girdi sağlanacak. İl olarak çabuk, çevik hareket etmeli ve bu uygulamayı da faaliyete sokmalıyız. Bir beyin takımı oluşturmalıyız. 

 

TTK KAPATILMAYACAK

 

TTK eşittir Zonguldak demektir, TTK olmazsa Zonguldak olmazdı. TTK’yı kapatmamız söz konusu değildir. Kendini bilen hiçbir devlet stratejik öneme sahip TTK’yı kapatmaz. Buradaki üzerinde duracağımız tek konu daha verimsiz olan bir yapıyı daha verimli bir hale getirmektir. TTK’da hem kömür çıkarmalıyız hem de önümüzü açacak yan sanayileri düşünmeliyiz.

 

TERMİK SANTRAL

 

Termik santral konusunda ise ben halkımızın istemediği hiçbir şeye evet demem. Halkımız termik santral istemiyoruz dedikten sonra en önlerinde beni görecekler.

 

ÖDEVLERİME ÇALIŞIRIM

 

Kdz.Ereğli-Devrek, Kdz.Ereğli-Kandilli yol güzergahları bizler için önemli. Bu bölgelerin kanayan bir yarası. Oradaki ödevlerimi biliyorum. Ödevlerime çalışırım, zamanında ödevlerimizi yapmasaydık bu akademik kariyere çıkamazdık.

 

YÜZYILIN FIRSATI

 

Karadeniz Ereğli belki de yüzyılda bir gelecek fırsatı elinde bulunduruyor. Lütfen bu fırsatı kaçırmayın. 2 Tane milletvekili adayınız var biri ben biri de Hüseyin Yılmaz. Yani Ereğli’den 2 tane milletvekili gitme fırsatı var, lütfen beni ve Hüseyin’i gönderin, buraya hizmet nasıl gelirmiş bizde size onu gösterelim. Bu ülkeye vefa borcum var. Ben devletin bursu ile okudum. Bunları çok iyi biliyorum ve bu sorumluluğu almaktan gurur duyuyorum.

 

REKABET

GÜÇ KAZANDIRIYOR

 

Uluslararası Rekabet Araştırma Kurumunun (URAK) iller arası rekabetçilik endeksi 20-02-2010 raporunda Zonguldak 29. sıradan 13. sıraya, erişilebilirlikte de 9. sıraya yükselmiştir. Kamu yatırımlarında 2002 yılında 27. sırada olan Zonguldak 2010 yılında 10. sıraya yükselmiştir.

 

İSTİHDAM

 

2002’de Zonguldak’ta çalışan SSK’Lı sayısı 55 bin 532 iken 2010 yılında 75 bin 50 kişiye çıkardık. 11 Bin 884 SSK emeklisini bu sayıya ilave edersek 31 bin 330 kişiye iş imkanı sağladık.

 

İSTİKRAR SÜRDÜ

ÖZEL SEKTÖR BÜYÜDÜ

 

2002-2010 Yılları arasında 2 küçük sanayi sitesi ve 1 organize sanayi bölgesi kazandırdık. Zonguldaklı esnafımıza 2010 yılında 32 milyon 327 bin TL KOBİ Kredisi verdik. Özel Sektörde 327 milyon 321 bin TL + 1 milyar 850 milyon dolarlık yatırım gerçekleşti.

 

ADALET İZBE YERLERDEN

SARAYLARA TAŞINDI

 

Zonguldak’a Alaplı ve Devrek Adliye Sarayı yapıldı. Kdz.Ereğli Adliye Sarayı ve Zonguldak Merkez Adliyesi Ek binası ihale aşamasına getirildi. UYAP projesi kapsamında adliyelerimize internet teknolojisi oluşturuldu.

 

SAĞLIKTA REFORM

 

Sağlıkta yapılan reformlarla Zonguldak’ta ayyuka çıkan doktorların aldığı söylenen ‘bıçak parası’ ile ilaç ve muayene kuyrukları çilesine son verildi. Modernleştirilen devlet hastaneleriyle halkımıza çile çekmeden tedavi görme imkanı getirildi. 2002-2011 yılları arasında diyaliz cihazı sayısını 160’a, yeni doğan yoğun bakım odası sayısını 4’e yükselttik. 2002-2011 yılları arasında 73 adet aile sağlığı merkezi kurduk, 8 yeni diyaliz merkezini hizmete açtık. 2002-2011 yılları arasında Zonguldak’a 386 adet nitelikli hasta yatağı kazandırdık.

 

DSİ YATIRIMLARI

 

Zonguldak’ta su ihtiyacını karşılayan ve hiçbir akarı bulunmadığı için kuruma tehlikesi bulunan Ulutan Barajı’na Doğanlı Deresi suyunu, dağları 2.5 km’lik tünelle by-pass ederek ulaştırdık. Zonguldak’a 40 yıllık içme suyu sorununu çözecek olan Doğanlı İçme Suyu Derivasyon Tüneli ve Regülatörü Tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aracılığıyla çalışmaya başladı.

 

ULAŞTIRMA

 

Zonguldak’a 8,5 yılda 104 kilometre bölünmüş yol, 2 adet üst geçit ve 15 adet köprü kazandırdık.

 

DERSLİK-BİLGİSAYAR

 

Zonguldak’ta 2002 yılında 3 bin 347 derslik var iken 2002-2010 yılları arasında 683 yeni dersliğin yapımını tamamladık, toplam derslik sayısı 4 bin 30’a çıkardık. 2002 yılında Zonguldak’taki okullarımızda bin 592 bilgisayar var iken 2002-2010 yılları arasında ilimize 5 bin 682 yeni bilgisayar gönderdik. Toplam bilgisayar sayısı 7 bin 247’e çıkardık.

 

TÜRKİYE

TAŞKÖMÜRLERİ KURUMU

 

2006 ve 2011 Yılları arasında toplam 4176 pano ayak üretim işçisi ile 387 nitelikli işçi alımı yapılmıştır. Yine üretim kapasitesinin arttırılması için 2003-2011 yılları arasında toplam 218 milyon 468 bin TL tutarında yatırım yapılmıştır. Bunun neticesinde 2011 sonu itibariyle 95 milyon tonluk kömür çıkarılır hale getirilmiştir.

 

BALIKÇILARA

BARINAK OLDUK

 

DLH Genel Müdürlüğü nezdinde yapılan girişimler neticesinde toplam 70 milyon TL’lik yatırımla Alaplı, Kilimli, Hisarönü ve Filyos balıkçı barınakları inşaatları tamamlanıp faaliyete sokularak balıkçılarımızın barınma sıkıntısı ortadan kaldırıldı.

 

ZONGULDAK

İHRACATTA BÜYÜYOR

 

2002 Yılında Zonguldak’tan yapılan ihracat 254 milyon 236 bin dolar iken, bu rakamı 2010 yılında 743 milyon 554 bin dolara çıkardık.

 

TARIMSAL DESTEKLER

 

Fındık üreticilerine 2011 yılında Zonguldak’ta doğrudan gelir desteği kapsamında 25.5 milyon TL ödeme yapıldı. 2002 Yılında toplam 4 milyon 184 bin TL olan tarımsal destek bütçesini 2011 yılında 26 milyon 536 bin TL’ye çıkardık. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi ile 1.7 milyon TL tutarında 667 adet tarım alet ve makinesini Zonguldaklı çiftçimize hibe ettik.

 

TOKİ’DEN

1098 YENİ KONUT

 

2002-2011 yılları arasında 63 milyon 578 bin TL’lik, 8 adet TOKİ projesi yürüttük. Dar gelirli ailelere yönelik 220 adet fakir evini ve 1098 adet konutu Zonguldaklı sahip sahiplerine teslim ettik.

 

ÜNİVERSİTE – YURT

 

2002-2011 yılları arasında Zonguldak’a 3 fakülte, 2 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu kazandırdık. 2002 Yılında bin 394 olan yüksek öğretim yurt kapasitesini 2011 yılında 3 bin 290’a çıkardık. Zonguldak’ta 2002 yılında sadece bir adet yükseköğretim yurdu varken, 2011 yılında ilimizdeki yurt sayısı 4’e yükselttik.

 

UÇAĞA BİNEN SAYISI

 

2002 Yılında kapalı olan Zonguldak Havaaalanını yeniden hizmete açtık. Havaalanımızdan 2010 yılında 29 bin 617 yolcu seyahat etti. Haftada 7 uçak sefer yaptı.

 

SAĞLIK HİZMETLERİ

 

Sağlıkta personel sayısı 2002’de 493 uzman ve pratisyen doktor, 2010’da 874 uzman ve pratisyen doktor. 2002’de bin 468 yardımcı sağlık personeli, 2010’da bin 897 yardımcı sağlık personeli. 2002 Yılında 5 adet 112 Acil Servis İstasyonu var iken 2002-2011 yılları arasında istasyon sayısını 13’e yükselttik. 2002 Yılında 5 adet ambulans varken 2002-2011 yılları arasında ilimizdeki ambulans sayısını 35’e yükseltme başarısı gösterdik.