AKP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan Kdz. Ereğli'de yaptığı esnaf ziyaretlerinde konuştu.

Kendisine  'Sanki Gambiya büyükelçisi' diye sataşanlara 'Yani Gambiya'ya değil de Akçakoca'ya gidip, oradan mı sipariş beklemeye çalışacaktık. Eğer kendilerinin, Dünya'da gidebilecekleri başka bir yer varsa, ben seve seve arkalarında çantalarını taşımaya hazırım' sözleriyle sitem etti.

Belediyenin arsa satışı konusundaki soruları da yanıtlayan Candan, 'Bakın bir daha söylüyorum. Kentin sesini dinleyin. Esnafın sesini dinleyin. Hem diyeceksiniz ki biz bu kenti kurtarmaya çalışıyoruz. Hem de esnafı batıracak hareketler yapıyorsunuz. Ben ne diyeyim şimdi. Ben bir milletvekiliyim. Ben, bu kentin en zirvesindeki insanım. Şimdi altımdaki konumdaki insanlarla kavga mı edeyim?' dedi.

AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan Kdz. Ereğli'de ilçe Başkanı Fatih Çakır, önceki ilçe Başkanı Adem Öztürk ve bazı parti yöneticileriyle birlikte esnaf ziyaretleri yaptı. Milletvekili Candan bu ziyaretler sırasında kendisine yöneltilen bazı sorulara verdiği yanıtta kavgadan yana olmadıklarını belirterek 'Kavgacı bir tutumun kimseye kazandıracağı bir şey yok' dedi.

Bu ziyaretlerle ilgili olarak AKP Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatının Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Keleş imzasıyla gönderilen yazılı açıklama şöyle:

AK Parti Zonguldak milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Ereğli'de yaptığı esnaf ziyaretinde, Emniyetin yanındaki arsayı belediyenin satışa çıkarmasına tepki gösteren esnaflara, Ben sizinle beraberim, halkımın istemediği bir satışa bende karşı çıkarım dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, beraberinde İlçe Başkanı Fatih Çakır, önceki dönem İlçe Başkanı Av.Adem Öztürk ve parti yöneticileriyle birlikte, merkez ve meydanbaşı yokuşundaki esnafları tek tek gezdi.

Esnafla sıcak temas kurarak sorunları ve dilekleri dinleyen Milletvekili Candan'a esnaflar, 'Belediyenin satacağı arsaya yapılacak AVM ile Ereğli esnafının daha da zora düşeceği' şikayetlerinde bulunuldu.

'GAMBİYA'YA DEĞİL, AKÇAKOCA'YA MI GİTSEYDİM'

Habercilerin Ereğli gündemine ilişkin sorularını da yanıtlayan Candan, kendisi hakkında sanki Gambiya Büyükelçisi diyenlere, tersaneler için Akçakoca'dan mı sipariş almalıyız şeklinde cevap vererek; Ereğli'de istihdamdan dolayı meydana gelen sıkıntı var, bunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sürekli, 'tersanelere bir şey yapmadı' diye eleştiriliyorum. Gambiya Ataşesi gibi duruyoruz. Yani Gambiya'ya değil de Akçakoca'ya gidip, oradan mı sipariş beklemeye çalışacaktık. Eğer kendilerinin, Dünya'da gidebilecekleri başka bir yer varsa, ben seve seve arkalarında çantalarını taşımaya hazırım. Eğer herhangi bir yerden sipariş bulabilirlerse bir sıkıntımız olmaz.  Ama bulamıyorlarsa eleştirmek çok kolay.  Fakat iş icraata geldiğinde kimsenin bir tek söylemi, icraatla ilgili bir tek hareketi yok. Ama iş eleştiriye geldiğinde 'köprünün şurası böyleydi, şuradan geçiş yok' deniyor. Kimsenin teşekkür ettiği ise yok. Biz bu kente bir şeyler vermeye çalışıyoruz. Bu kentin üzerine bir gram daha bir şey koymaya çalışıyoruz. Ama bu çabayı hafifleştirmenin, sanki zararmış gibi göstermenin de bir manası yok. Baştan beri söylüyoruz. Biz bu kentte kavga istemiyoruz. El ele verip, kol kola girip bu kentin üzerine bir tuğla daha koymak istiyoruz. Bu konuda basına da, diğer yetkililere de, herkese sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluk sadece İlçe teşkilatının, İl teşkilatının, Ercan Candan'ın değil, hepimizin omuzunda. Herkesi sorumluluğa davet ediyorum. Kavgacı bir tutumun kimseye kazandıracağı bir şey yok dedi.

GAMBİYA DEVLET BAŞKANI GELECEK

Önümüzdeki aylarda Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh'in Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceğini anlatan Candan; Bu ziyarette iki önemli proje var. Bunlardan biri balıkçılığın geliştirilmesi konusunda 'taka' alımı. İkincisi de, Türk Hava Yolları'nın bu ülkenin başkenti Banjul'a sefer düzenlemesiyle ilgili. Bu seferler, iki Devlet Başkanı ve Başbakanımızın uygun görmeleri halinde başlatılır. Dolayısıyla ben üzerime düşeni yapıyorum. Yok, eğer derseniz ki neden Gambiya, o zaman başka ülkelere de başka arkadaşlarımız gitsinler. Biz 2013 yılında yaşıyoruz, 1960'ta değil. 1960'ta insanlara sadece umut veriyordunuz. Güzel konuşmayla insanları aldatabiliyordunuz. Bu işler değişti. Artık bilgi çağındayız. İnternete girdiğinizde kim nerede ne yapıyor görüyorsunuz. İnsanların artık aklını ikna etmek zorundayız. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz dedi.

ESNAF SATIŞA KARŞIYSA BENDE KARŞIYIM

Candan, habercilerin sorusu üzerine Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın isteğiyle, Belediye Meclisi'nden geçen, Müftü Mahallesi sınırlarında yer alan, ilçe merkezindeki halk otobüslerinin kullandığı yaklaşık 2 bin 800 metrekarelik alanın satışına ilişkin ise şöyle konuştu:

Bakın bir daha söylüyorum. Kentin sesini dinleyin. Esnafın sesini dinleyin. Hem diyeceksiniz ki biz bu kenti kurtarmaya çalışıyoruz. Hem de esnafı batıracak hareketler yapıyorsunuz. Ben ne diyeyim şimdi. Ben bir milletvekiliyim. Ben, bu kentin en zirvesindeki insanım. Şimdi altımdaki konumdaki insanlarla kavga mı edeyim? Benim çabam, bu kentte doğru olanı söylemek. Hem 'batıyoruz, kent en dibe vurdu' diyorsunuz, hem de tutup esnafın boğazını sıkacak, nefes aldırmayacak harekete geçiyorsunuz. O zaman kim doğruyu söylüyor, ne yapabilirim? Benim kavgayla işim yok. Ben, bu kentte doğru olanı söylemeye çalışıyorum. Esnaf 'hocam orası satılsın' derse ben hemen geri adım atarım. Ama esnaf karşı çıkıyorsa benim de görevim halkımın yanında, halkımla kol kola isteğini yerine getirmek onunla birlikte bu satışa karşı çıkmaktır.

Candan, AK Parti İlçe Teşkilatına gelen vatandaşlarında sorunlarını tek tek dinleyerek yardımcı olmaya çalıştı.