CHP Genel Başkanlığına seçilen Kılıçdaroğlu, CHP kurultayında yaptığı konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanlığına seçilen İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, genel kurulda yaptığı ilk konuşmasında Zonguldak'ta meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitirenlere başsağlığı dilemesiyle başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Zonguldak'ı ziyareti sırasında söylediği sözlere de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Merak etmesinler biz iş sağlığı ve iş güvenliği nedir onlara öğreteceğiz" dedi.
TAŞERONLUĞU GÖMECEĞİZ
Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Zonguldak'ta kara elmas için alın teri döken madenciler gündemimiz. Recep Bey diyor ki 'bu yörenin insanları bu olaylara alışık. Ölüm bu mesleğin kaderinde var' diyor. Bizim kadar yaşamını yitiren işçiler var. Nasıl  oluyor da başka yerde yaşamını yitirmeyenler Zonguldak'ta kader oluyor. Onların ailelerine başsağlığı diliyorum. Meraklanmasınlar iş sağlığı ve iş güvenliği nedir, biz onlara öğreteceğiz Bu işçilerimizin bir sorunu daha var. Yaşamlarını kaybeden bu işçilerin tamamı taşeron işçisi. CHP iktidarında taşeronluğu tamamen gömeceğiz. Kamuda çalışan hiçbir işçi yaşamı boyunca asgari ücrete mahkum olmayacak. Kurultaydan sonra ilk ziyaret edeceğim yer Zonguldak olacak" sözleri ile konuştu.