Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçe genelinde spor kulüplerine yardımcı olmaya çalıştıklarını belediye takımının şampiyonluğa ilerlediğini ancak takıma manevi destek sağlanmadığını söyledi.

 

Ereğli Belediyespor-Karadenizspor maçında yaşanan olaylara değinen ve yüreğinin kan ağladığını belirten Başkan Posbıyık şunları söyledi: Erdemirspor maçında bile bize düşmanlık yapanlar var. Karadeniz maçında ise yüreğim kan ağladı. Futbolcularımız sahada katledildi. Tribünden gelen küfürlerin haddi hesabı yok. Karadeniz Ereğli'den şampiyon bir takım çıkmaması için herkes elinden geleni yapıyor sanki. Bizim otobüslerini bile karşıladığımız takımlar dahi bize gelince aslan kesiliyorlar. Önümüzdeki hafta sonu deplasmanda çok zorlu ve önemli bir maçımız var. Asmaspor maçına tüm belediye meclis üyelerimizi bekliyoruz. Eksiksiz olarak Zonguldak'a gitmeliyiz. Lafa geldi mi herkes benden daha fazla Ereğlili ama hiçbir şey görmüyoruz. Karadeniz Ereğli Belediyespor'a karşı bu nefreti görünce içim kan ağlıyor. Nasıl kazanalım? Kazanmamız o kadar zor ki. Kendi kendimizi yiyoruz.

Öte yandan Ereğli Belediye Meclisinde gençlere ve spor kulüplerine destek verilmesi amacıyla Belediyespor Kulübüne nakdi yardım yapılması karara bağlandı ve 165 bin TL belediyespor hesabına aktarıldı.