Zonguldak Merkez İlçe’ye bağlı Bahçelievler Mahallesi Lale Sokak’ta ikamet eden Hanife Taşkıran’ın, oturduğu apartmana ikinci baz istasyonu kurdurunca, mahallelinin sert tepkisiyle karşılaştı.
Bundan 10 yıl önce yaşadığı apartmana baz istasyonu kurduran Hanife Taşkıran, o dönemde vatandaşın gerekli bilgiye sahip olmayışı nedeniyle tepki görmemişti. Yıllar sonra mahallede kanser olayları artmaya başlayınca, mahalleli tarafından Hanife Taşkıran ve kızı Nurten Taşkıran sert bir dille eleştirildi. Taşkıran ailesi, apartmana bir GSM operatörünün ikinci baz istasyonunu kurdurmaya kalkınca bu sefer mahalleli isyan etti.
“KIZI DA KANSER OLDU”
Daha önce iki kez kanser hastalığına yakalandığını belirten Selahattin Apaydın, “Daha önce bağırsak ve akciğer kanseri hastalıklarına yakalandım. Hep bu baz istasyonu yüzünden. Sağlığıma tekrar kavuşmak için 2 dairemi satmak zorunda kaldım. Bu mahallede yıllar boyu insanlar kanserle savaştı. Onlarca insan hayatını kaybetti. Hatta baz istasyonu kurulan evin sahibi Hanife Taşkıran’ın kızı da kanser hastalığından hayatını kaybetti. Buna rağmen hala akıllanmadı. Evine 10 yıl önce bir baz istasyonu kurdurmuştu. O dönemde çok bilgi sahibi değildik. Ama şimdi ikincisini kurdurmaya kalkınca isyan ettik” dedi.
Mahalle sakinlerinden Necdet Kutoğlu da, baz istasyonu kurulduğu dönem Valiliğe dilekçe verdiklerini belirtirken, aradan geçen 15 yıla rağmen cevap alamadıklarından yakındı.
Bu sırada evinden inerek mahalleliyle tartışan Nurten Taşkırın, kendini “Beni de kandırdılar. Şimdi sözleşmeyi tek taraflı feshedemiyorum” diye savundu. Mahalledeki bazı vatandaşların eve doğru dönerek, “Kızın kanserden öldü, bizi de mi öldüreceksin?” diye bağırması dikkatleri çekti.
Tepkili vatandaşlar, “Valilik mahallemizdeki baz istasyonu sorununa çözüm bulamazsa, çok daha sert tepki vereceğiz” dedikten sonra evlerine dağıldılar.