Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İl Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Av.Osman Yayla, yazılı bir açıklama yaparak, Zonguldak Belediye Başkanlığı konusunda çıkarılan dedikoduları yanıtlayarak, yazılanların haddini aştığını ifade etti. Yayla, basın mensuplarının bazı konulara çanak tuttuğunu da öne sürerek, şunları söyledi;
“Belediye Başkanı İsmail Eşref’in milletvekilliği adaylığı sebebi ile istifa edeceği, sonraki aşamada Belediye Başkanlığı seçimleri, bu konuda ‘para karşılığı alım-satım’ ilişkileri olabileceği, Başkanlığın el değiştirebileceği yazılıp çiziliyor, hadleri aşar şekilde yorumlar yapılıyor. Kullanılan üsluplar çok çirkin. Her zaman söyledim. Bir kez daha kötü niyetliler duysun diye söylüyorum. Yazan çizene söylüyorum, diyene söylüyorum. Belediye idaresini Zonguldak halkı 2009 Mart’ında CHP’ye vermiştir. Herkes buna saygı göstermek zorundadır. Zonguldak’ a yaraşır hizmeti sunmakta belediyenin görevidir. Bu yönde elden gelen yapılıyor. Taahhüt edilen tüm hizmetler yerine getirilecektir bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Şu anda Başkanlık ve idare devam ediyor. Başkanlığın ne sebeple olursa olsun AKP’ye geçmesi mümkün değildir. Konuşulması, yazılması, yorumu yanlıştır, kötü niyete dayalıdır.”
“CHP’LİLER BÖYLE BİR
PROVOKASYONA GELMEZ”
“Gazetenin birinde, ‘Son dönemde CHP’li bazı Meclis üyelerinin para karşılığı saf değiştirebileceği konuşulur oldu…’ şeklinde yazı ve yorum yapılması onurları, şahsiyetleri zedeliyor. Bunu yazan ve söyleyenlere ‘ …hadi kaynağını somut şekilde göster, ispatla…’  derler. İspatlamak zorunluluğu vardır. Yoksa yasal buyruklar bir yana bunu yapanlar o çirkinlikte ve vicdanlarda boğulurlar. Bu şekilde söylem ve yazılar kime ne kazandırır anlamak mümkün değil. Ayıbın ötesinde çok ama çok ağır bir karalama… Biz huzur, güzellik, sevgi, barış ve hizmetten yanayız. Kimse bizi kirli mecralara çekemez. Uğraşılar beyhudedir.
CHP’liler böyle bir provokasyona gelmez. Kötü emellere prim vermez. Ancak tekrar ediyorum. CHP’li Belediye idaresi, Meclisi, üyeleri Başkanı hakkında böyle çirkin senaryolar üretilmesin. Üretenleri kınıyoruz. Bundan sonra izleyeceğiz. Ona göre gereken işlemler yapılacaktır.”