Öğrenci Kolektifleri arkadaşlarına destek amaçlı imza kampanyası başlattı

Üniversiteli Öğrenciler Kolektifi, Ankara'da yapılan mitingde tutuklanıp terör örgütü üyesi olarak yargılanan üniversiteli arkadaşları için imza kampanyası başlatarak, 9 Aralık'ta yapılacak duruşma için de Ankara'da olacaklarını söylediler. Metin Lokumcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs tarihinde Artvin'in Hopa ilçesindeki mitingi öncesinde yaşanan olaylarda rahatsızlanmıştı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Kordonboyunda açılan imza kampanyasıyla ilgili Öğrenci Kolektifleri adına açıklama yapan Muammer Yılmaz, parasız eğitim yolundaki mücadelelerinde kendilerini susturmak istediklerini ve susmayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"9 ARALIK'TA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ANKARA ADLİYESİ ÖNÜNDE BULUŞACAK"
"31 Mayıs'ta Hopa'da yaşanan olaylar esnasında bir öğretmenimiz Metin Lokumcu katledilmişti. Biz bu olayı protesto etmek için KESK'in çağrısıyla Ankara'da bir miting düzenlemişti. Orada mitingde olaylar çıktı, polis biber gazı sıktı. Yaşanan olaylardan dolayı bazı öğrenci arkadaşlarımız tutuklandı. Terör örgütü üyesi olarak yargılandılar. Sebebiyse; yumurta atmaları, meyve bıçağı, şemsiye, çizgi film CD'si, basılması yasal olan kitaplar terör aleti olarak gösterildi. 180 gündür F tipi cezaevinde yatıyorlar. Bu arkadaşlarımızın tutuklanmasının esas sebebi;, parasız eğitime karşı mücadele eden üniversiteleri susturmaktır. Bütün ülkede üniversitelere bu korlu politikasını yaymak için bu hareketleri bastırıyorlar. Bugün Türkiye'de 44 üniversitede bulunan öğrenci kolektifleri bu kampanyayı düzenliyor. 9 Aralık'ta üniversite öğrencileri Ankara Adliyesi önünde buluşacaklar. Mahkeme sonuçlanana kadar orada olacağız ve arkadaşlarımızı oradan alıp gerçek yerleri olan üniversitelere sokacağız. İmza kampanyamız oldukça iyi gidiyor, insanların tepkileri çok güzel, amacımıza ulaşacağımıza inanıyoruz. Herkes artık bu korku politikasını görmeye başlamış, herkes bir şeylerden şikayetçi oluyor.
Bu imza kampanyasında insanlar bütün sorunlarını dile getirmek istiyor. AKP iktidarı geldiğinden beri herkesin bir sorunu oluşmuş. Biz öğrenci kolektifi olarak arkadaşlarımızın üniversitelerine dönmeleri için elimizden geleni yapacağız."