Zonguldak'ta, 19 Eylül 2012 tarihinde kutlanan Gaziler Günü nedeniyle bu yıl ilk defa; Gaziler Kabristanı ziyaret edilerek Kur'an okutuldu. 
Kabristana gitmek isteyen şehit yakınları ve gaziler için Cuma günleri ulaşımın valilik tarafından karşılanacağı belirtildi. Aynı gün polisevinde aziz şehit yakınları ile gazilere öğle yemeği ikram edildi. Şehit yakınları ve gaziler için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Vali Erol Ayyıldız, buradaki konuşmasında, Aziz şehitlerimizin yakınları ile kahraman gazilerimize ne yapsak azdır, ne yaparsak yapalım yine de bir şey yapmış sayılmayız. Çünkü onlar bu topraklar için, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bekası için mücadele ederken canlarını verdiler, gazi oldular.
O nedenle sizler bizim canımızsınız, bizler ise sizlerin hizmetkârıyız, her zaman yanınızdayız diyerek duygularını dile getirdi.
Vali Erol Ayyıldız, ayrıca konuşmasında bundan sonra Cuma günleri Kabristana gitmek isteyen şehit yakınları ile gaziler için talep olması halinde ulaşımlarının Valilikçe sağlanacağını ifade ederek ilgililere talimat verdi.
Vali Erol Ayyıldız yemek bitiminde beraberinde 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı ve Belediye Başkan Vekili ile birlikte Kore gazisi 82 yaşındaki Mustafa Yıldız'ı ziyaret etti.
Ayrıca hafta nedeniyle Vali Erol Ayyıldız, Valinin eşi ve Valilik Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü tarafından Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden şehitler Mücahit Coşkun ve Emrah Kartal'ın yakınları ayrı ayrı ziyaret edilerek,  taziye ziyaretinde bulunuldu.