Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Rüstem Albayrak, vatandaşlara Ramazan Ayı nedeniyle çağrıda bulundu. Albayrak, havaların sıcak olmaları nedeniyle iftar ile sahur vakitleri arasına vatandaşların bol bol sıvı tüketmeleri gerektiğini söyledi.
İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Rüstem Albayrak, Ramazan Ayı’nın sıcak havalara denk gelmesi nedeniyle özellikle kronik hastalığı bulunan vatandaşların durumlarını doktorlarına danışmaları gerektiğini ifade etti.
Ramazan Ayı’ndan önce vatandaşların son kontrollerini yaptırarak oruç tutmaları gerektiğini belirten Albayrak, şöyle dedi:
 “Oruç ibadeti bedenle yapılan bir ibadettir. Vücudu zorlayan bir ibadettir. Dolayısıyla herkes kendi sağlık durumunu kendisi bilir. Özellikle kronik hastalığı olan kişiler ile ilgili kendi takiplerini yapan hekimler ile ilgili kendi durumları ile ilgili bu konuları danışmalarını gerekir. Takipleri yapan birileri yoksa Ramazan Ayı’ndan önce mutlaka son kontrollerini yaptırarak  yine hekimlerine bu konuları danışmalarını tavsiye ediyorum. Bunun dışında oruç tutan vatandaşlarımızın mevsimin getirdiği zorlukları dikkate alarak, özellikle iftar vakitlerinde ağır yemekler yememelerini tavsiye ediyorum. Vatandaşlarımızın sıvı alımına daha çok özen göstermelerini ve iftar saatinden sahur saatine kadar periyodik olarak yavaş yavaş beslenmeleri, yine sıvı ve meyve ağırlıklı beslenmelerini tavsiye ediyorum.”