Kdz.Ereğli Ziraat Odası Başkanı Pulat geçtiğimiz yıl 9 bin 204 çiftçiye dosya hazırladıklarını, 2012 yılında ise Kdz.Ereğli'ye modern bir hizmet binası kazandırma hedefinde olduklarını söyledi. Pulat yeni yetişen neslin tarıma yeterince ilgi göstermediğini belirtti.

Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, 2011 yılı içerisinde toplam 9 bin 204 çiftçiye dosya hazırladıklarını bölgede çiftçiliğin yeterince ilgi görmediğini söyledi.  Yeterli tarım arazilerinin bölgede bulunmadığına dikkati çeken Pulat, yetişen yeni nesilin tarıma önem vermediğini belirtti. Pulat yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

9 BİN 204 DOSYA YAPILDI
Kdz. Ereğli Ziraat Odası'nın toplam 14-15 bin civarında gözüken bir üye listesi var ama odamızın çalıştığı 9 bin 204 çiftçi bulunmaktadır. 2011 Yılındaki çalışmalarımız fevkalade yoğun geçti. Her sene olduğu gibi 2011 yılında da 9 bin 204 çiftçimize dosya yaptık. Bunun içerisinde doğrudan gelir desteği de olmak üzere çeşitli devlet imkanlarından faydalananlara da gerekli bilgileri destekleri sağlıyoruz.

KAHVEHANELER
TEMBELLEŞTİRİYOR
İnsanlarımız hazırcılığa alıştı, işin kolayına kaçıyor. Karnımı doyurayım da nasıl olursa olsun düşüncesine sahip insan sayımız oldukça fazla. İnsanlarımızı en fazla tembelleştiren de kahvehanelerdir. Bir işçi emekli olduktan sonra köyde de aynı şehirde de aynı direk kahvehaneye gidiyor. En azından tarım ile ilgilense bahçesinde evinin önünde tarım ile hayvancılık ile uğraş-sa hem ekonomiye katkısı olur hem çoluk çocuğunu da bu işten sebeplenir. Bölgemizde tarım maalesef 2 hatta 3'ncü planda gelmektedir. Tarım bölgemizde fındık az da olsa sebzeye dayalı olarak yapılmaktadır. Organik fındık üzerine çalışmalarımız var, organik fındığa kayıtlı olan çiftçilerimiz bu sene paralarını alacaklar.

ARAZİLER ÇOK KÜÇÜK
Arazilerimiz de çok küçük, ortalama 10-15 dönüm bir arazi var, böyle arazisi olan ilçenin tarım ile ne kadar mücadele edeceğini de düşünmek gerekir. Yetişen yeni nesil tarıma da pek ilgi göstermiyor, benimsemiyor. Köylerimizde hayvan kalmadı, yetişen yeni nesil tabiî ki kendilerine göre haklılar arazi küçük diyecekler. Köydeki vatandaşımız geçinemeyince farklı arayışlara girecek, insanlara da zorla gel şunu yap diyemezsiniz.

YENİ HİZMET BİNASI
Pulat, 2012 yılı içerisinde Kdz. Ereğli'de 5 katlı bir hizmet binasının yapımı için çalışmalara başlanacağını açıkladı. Başkan Pulat açıklamasında, 2012 Yılı için en büyük hedefimiz 5 katlı hizmet binamızın temelini atmaktır.
Hazırlıklarımızı yapıyoruz, ihaleye vereceğiz daha doğrusu emanet usulü yapmayı düşünüyoruz. 2011 Yılında almış olduğumuz inşaat ruhsatımızın devamı olarak 3-4 ay içerisinde 5 katlı hizmet binasının kaba inşaatını tamamlamak istiyoruz. Ardından iç tefrişatı ve dış bölümünü yaparak Kdz. Ereğli'ye modern bir hizmet binası kazandırmak istiyoruz. Üyelerimizin destekleri ile de bunu başaracağımıza inanıyorum dedi.