Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği, Türkiye’de son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla miting düzenledi.
Türk Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği binası önünden teröre tepki sloganlarıyla Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyüş gerçekleşti. Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi Zerrin Güneş konuşma yaptı. Güneş, Türkiye’de son dönemde yaşanan terör olaylarının, tüm kesimleri derinden üzdüğünü söyledi.
Sözde demokrasi adına bölücü örgüt destekçilerine müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade eden Güneş, “Askerimiz ve polisimiz güzel ülkemizin dört bir yanında tehdit altında görev yapıyorlar. Parçası olmaktan gurur duyduğumuz milletimiz adına, Türk Eğitim-Sen olarak çağrıda bulunuyoruz; sözde demokrasi adına bölücü örgüt destekçilerine müsamaha gösterilmemeli. İmralı’da ikamet eden katil başı tecrit edilmeli, avukatları aracılığıyla örgütünü yönetmesine zemin hazırlanmamalı. Bölücü örgütün lojistiğine katkı sağlayan Kuzey Irak’taki yönetime karşı en sert tedbirler alınmalı. PKK’nın uluslararası ekonomik desteği kesilmeli, buna imkan hazırlayan ülkeler nezdinde etkili dış politika unsurları harekete geçirilmeli. Şehitlerimize rahmet, Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Allah bu acıyı bir daha yaşatmasın” diye konuştu.
Şehit Aydın Berber’in annesi de konuşma yaparak, terörü ve hükümeti eleştirdi. Çaycumalı gazi Özcan Akyiğit de, yaptığı konuşmada, terör örgütü liderinin asılmasını istedi.
Katılımcılar terörü kınayan sloganlar atarak tekbir getirdiler.

Mitinge; Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, CHP, MHP ve DSP İlçe Başkanları, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir de katıldı.