Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Zonguldak Şubesi'nin 7'nci Olağan Genel Kurulu, dün Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi.
Kongreye; Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Cemal Yiğit'in yanı sıra dernek üyeleri ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin ardından açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin, sakatların bazı sorunlarının giderilmesine rağmen hala eksiklerinin olduğunu ve hükümetten destek beklediklerini kaydetti.
Şirin, konuşmasında şunları kaydetti:

"RAPOR ALIRKEN
SIKINTI YAŞIYORUZ"
"Dernek olarak bazı sıkıntılarımız var. Örneğin, sakat raporunun alınması konusunda bazı arkadaşlarımız büyük sıkıntılar çekiyor. Bu konunun bir an önce aşılmasını bekliyoruz.
Bununla birlikte istihdam alanında sorunlarımız bulunuyor. Ülkemizde 38 bin boş kadroya atanmayı bekleyen binlerce engelli vatandaşımız var. Üyelerimizden bir ricamız var. İnternette açılan kontenjanları sürekli takip edin. Bugünlerde alım sayılarında artış görüyoruz. Kongremizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."
Konuşmanın ardından faaliyet raporu ve mali rapor okundu. Daha sonra oylamaya geçildi. Açık oylama şeklinde yapılan seçimde mevcut delegelerin tümünün oyunu alan Hüseyin Şirin, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Derneğin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Songül Sorku, Yakup Marangoz, Atilla Kaya, İsmail Açıkgöz.
Denetleme Kurulu'na Erol Arat, Hakan Mısırcı, Celal Uzun, Üst Kurul üyeliklerine Songül Sorku, Hakan Mısırcı, Atilla Kaya seçildi. Onur Kurulu ise, Gökhan Yavuz, Kısmet Cin, Mehmet Gedik, Mustafa Başaran'dan oluştu.