Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Merkezi tarafından boş pil getirene, meyve ve çam fidanı verileceği bildirildi.
Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, Tarım İl Müdürlüğü ve Kozlu Belediyesi tarafından ortak bir kampanya ile boş pillerin toplanacağını söyledi. Çevreye ve sağlığa zararları nedeniyle böyle bir kampanyaya start vermek istediklerini belirten Alagözoğulları, Belediyemiz 153 Hasta Takip Merkezi ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek organize ile 'Boş pili getir, fidanı götür' kampanyası başlatmayı planlıyoruz. Son dönemlerde kanser gibi radyasyonun neden olduğu bilinen hastalıkların artması ve çevre sorunlarının baş göstermesi bize bu kampanya için ışık oldu. Kampanya kapsamında bir kilo pil getiren herkese bir adet meyve yada çam fidanı vereceğiz.Kampanyaya katılmak isteyenler, pillerle birlikte belediyemize müraacat etmeleri yeterlidir dedi.
Fidanların 15 Ekim-30 Kasım arasında dağıtılacağını hatırlatan Algazöoğulları ise pil alımlarının ise 26 Eylül Pazartesi gününden itibaren 30 Kasım tarihine kadar süreceğini ifade etti.
Görüşülen bir pil firması ile görüştüklerini belirten Alagözoğulları, beldede sürekli pil geri dönüşümün sağlanabilmesi için pil atık kutularının yerleştirileceğini de kaydetti.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Zonguldak Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı'nın birlikte kampanyaya start vereceği de öğrenildi.