Anlaşmalı boşanmalar sıralamasında birinciliği elden bırakmayan Zonguldak'ta şikayetler, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sıkı takip edilmeye devam ediyor. SGK Zonguldak İl Müdürlüğü yapılan denetimlerde, 5 bin 394 şikayetten 3 bin 168'ini tamamlandı.
Öner, bu kişilerin maaşlarının kesildiğini, bu güne kadar kendilerine ödenen paranın da geriye tahsil edilmesi için haklarında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.
SGK İl Müdürü Kamuran Öner, gelen şikayetlerin çoğunun tamamlandığını, geriye kalan şikayetleri de incelediklerini ifade ederek, SGK çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Zonguldak'ın iyi şeyler ile anılmasının gerektiğini ifade eden Öner, şunları söyledi:

ZONGULDAK'IN ÇOK DAHA İYİ
NOKTALARDA OLMASI GEREKİYOR
Anlaşmalı boşanma ile ilgili bu zamana kadar 5 bin 394 kişi müracaat etmiş. Bunun büyük bir kısmını, yani 3 bin 168 tanesini hallettik. Geriye kalan 2 bin 226 dosyayı da bitireceğiz. Denetmen arkadaşlarımız ile birlikte mücadele ediyoruz.
Zonguldak, bu konuda kötü bir örnek, Zonguldak'a yakışmıyor. Zonguldak iyi şeyler ile anılması gereken bir il. Amelebirliği gibi sosyal güvenliği ilk defa başladığı bir ilde böyle menfi şeylerin olmaması gerekiyor. Zonguldak'ın çok daha iyi noktalarda olması gerekiyor.
'Gerekçeleri nedir, niye bu kadar fazla?' bunların araştırmalarını da yapıyoruz. Biz bu şikayetleri sonuna kadar bitireceğiz ve ondan sonra bizim kendi araştırmalarımız başlayacak, benzeri boşanma davalarının hepsini inceleyeceğiz ve netice itibariyle Zonguldak'ta gerçekten hak ettiği halde aylık alanların dışında hak etmeden aylık alanlara hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bizim görüşümüze göre, bu her iki taraftan sıkıntı yaratıyor. Yani yasal olarak bunlara baktığınız zaman devlet kasasından para almak nitelikli dolandırıcılık suçudur ki, bana göre yasaların en ağır cezalarından biri. İnananlar açısından baktığımız zaman da, bu bir kul hakkıdır. Siz birinden belli bir miktar para alırsanız, bu sadece o kişiye kul hakkıdır, devlet kasasından alıyorsanız 75 milyon insanın kul hakkını almış oluyorsunuz. Biz de görevimizin başında bunlara müsaade etmeyeceğiz. Zonguldak'ta bu işi hak eden alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Umarım bu durumda olanların biran evvel doğru yolu bulurlar.

BORÇLU BELEDİYELERİMİZİN
GAYRİMENKULLERİ HACİZLİ DURUMDA
Borçlu belediyelerin durumu hakkında da bilgi veren Öner, Türkiye genelinde belediyeler ile ilgili yapılan işlem bizde de yapılıyor.
Şu anda borçlu belediyelerimizin gayrimenkulleri hacizli durumda, bunların İller Bankası ve Maliye Bakanlığı hisselerinden aldıklarımız var. Daha önceki düzenleme ile hemen hemen tüm belediyelerimiz taksitlendirmeye başvurmuşlar. Ödeyenler ve ödemek için gayret edenler var. Zonguldak Bele-diyesi'nin yapılandırılmış borcu var. Bu zamana kadar borcunun birkaç taksitini ödedi. Aynı zamanda cari borçları bir taraftan birikiyor. Diğer belediyelerde ne işlemi yapıyorsak, Zonguldak Belediyesi'ne de aynı işlemi yapıyoruz.