Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Kdz. Ereğli'de aylarca kendini müfettiş olarak tanıtan ve okul müdürleriyle bir çok toplantılar yapıp emirler veren Özlem Kural'ın Bakanlık ile hiç bir ilişkisinin bulunmadığını açıkladı.

 

Bu arada Özlem Kural'ın okul müdürleriyle düzenlediği toplantı tutanaklarının basına nasıl sızdırıldığını araştıran müfettişler gazetemiz haber merkezine geldiler. Müfettişlere kimlikleri de sorulduktan sonra  Haber kaynaklarımızı açıklamak gazetecilik prensiplerimize aykırıdır yanıtı verildi.

 

Gazeteniz ÖNDER'in 1 Ekim 2012 tarihli sayısının manşeti 'Film gibi olay' başlığını taşıyordu. Bu haberde, Kdz. Ereğli'de kendini Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi olarak tanıtan Özlem Kural'ın gerçek müfettiş olmadığı iddia edilerek, ilçede aylarca bir çok karar alıp uygulayan ve bu arada da Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun da restorasyonunu nasıl gerçekleştirdiği soruluyordu. Haberde, yapılan masrafların da Ağaoğlu şirketi tarafından ödeneceği iddialarının da doğru olmadığını açıklamıştık. Bu haberimizin ardından da sahte müfettiş Özlem Kural'ın ilçedeki tüm okul müdürlerini toplayıp emirler verdiğini ve bu toplantıyla ilgili yapılan konuşmaların yer aldığı tutanağı yayımlamıştık. Daha sonra fotoğraf ve video çekmeme sözü vererek konuşma şansı bulduğumuz Özlem Kural, zaman içinde Turgut Reis İlköğretim okuluna yapılan masrafların tamamının ödeneceğini ve ismini açıklayamadığı sponsorları bulunduğunu açıklamasını yapmıştı. Konuyla ilgili ilçe yetkililerinin suskunluğuna devam etmesi üzerine olayla ilgili Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'a 'müfettiş olayı nedir?' diye sorduk.

 

'Böyle bir müfettiş yoktur. Ben Bakan yardımcısı ile bizzat görüştüm. Hatta ve hatta MYKY üyemiz Emine Çift hanım Bakan yardımcımıza gittik bu konuları konuştuk. Böyle bir müfettiş yok. Kendisi de bizzat talimat verdi araştırdı böyle bir müfettiş maalesef yok. Biz olayın artık hem yargıya intikal etmiş hem idari soruşturmaya intikal etmiş bir olay. Bu saatten sonra söyleyebileceğimiz herhangi bir şey hem yargıya taraf olur hem idari soruşturma var. Ben sessizliğimi korudum. Böyle bir şeyden aynen öğretmen evinde olduğu gibi haberim yoktu. İş zaten çoktan karışmış. Ben sorumluluk mevkisinde olan birisiyim.  Kargaşanın olduğu yerde dedikodular da çok yayılır. Sonra inanamayacaksınız şekilde başka taraflara dönülür.'

 

'Peki bu paraları kim ödeyecek?' sorumuz üzerine ise milletvekili Candan 'Benim ödemeyeceğim kesin' dedi.

 

GERÇEK MÜFETTİŞLER ÖNDER'DE

 

Bu arada sahte müfettiş olayı ile ilgili yaptığımız haberde yayımladığımız tutanağı araştıran Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün müfettişleri Süreyya Aydın ile Şahin Bütüner gazetemiz haber  merkezine gelerek görüşme talebinde bulundular. Müfettişler kimliklerini de göstererek, konuyla ilgili bilgi istediklerinde, gazetemiz yazarlarından Eyüp Bektaş 'Haber kaynaklarımızı açıklamak gazetecilik prensiplerimize  aykırıdır, etik değildir. Bu nedenle haber kaynaklarımızı açıklamıyoruz. Bilenler bilir ki, Önder'e yapılan her türlü ihbarlar ve bilgiler, bizim camiamızda kalır, dışarı verilmez' yanıtını verdi.