Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Bir laf vardır. Belediye Başkanının parası pul, karısı duldur derler ben ne zaman Belediye başkanı olsam hep para kaybettim. Dedi.

Çimenoğlu, kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek haftalık yayın yapan yerel bir gazetede hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

İnşaat ruhsatı karşılığında daire aldın haberlerinin şerefsizlik namussuzluk olduğunu kaydeden Çimenoğlu,  bu tür haberlerin siyasi nedenlerden yapıldığını öne sürdü. Tüm Belediye başkanlarının mal varlığını basının önünde açıklamasını istediğini ifade eden Çimenoğlu, şunları söyledi;

25 Sene karı koca çalışmış biri olarak, malvarlığımı hiç belediye başkanı döneminde almadım. Hep doktorluk yaptığım dönemde aldım. Bir laf vardır. Belediye başkanının parası pul karısı duldur derler. Ben ne zaman belediye başkanı olsam hep para kaybettim. Mal varlığıma da artış getirmedim. Ben açıkladığım mal varlığımı bütün belediye başkanlarına örnek olmasını diliyorum.Bütün belediye başkanlarının mal varlığını gayet acık ve net bir şekilde gelsin basın mensuplarının önünde açıklasın. Bir yerel gazetede 18 yıl önce alınmış bir evi Bir inşaat ruhsatı karşılığında dairemi aldın? diyerek ve bunu soru işareti ile sormak ayıptır iftiradır. Beni hepiniz tanıyorsunuz. Bu konuda çok samimiyim. Yapamadığım işlere, yanlış yaptığım işlerle ilgi olarak beni eleştirin ben bu güne kadar hiç kimseye bir şey söylemedim. Belediye ilgili şunu yapamadın, bunu yapamadın deyin ne size gönül koyarım, ne darılırım, ne karşılık veririm. Haklı olduğunuz yerde haklısınız derim. Haksız olduğunuz yerde de sesimi çıkarmam. Bu güne kadar hizmetimden dolayı benim hakkımda yazılan yazılara ne cevap verdim. Nede eleştirdim. Ama hepimiz şerefimiz ve namusumuz için yaşıyoruz. Ben böyle bir şerefsizliği namussuzluğu kabul etmem mümkün değil. Böyle bir iddiası olan iddiasını ispatlamakla yükümlüdür. Bu siyasi bir olaydır. 18 yıl önce aldığım bir evin, 18 yıl sonra yapılacak bir inşaata karşılık olarak hibe verildiğini iddia etmek akıl tutulmasında ve iftiradan başka hiçbir şey değildir. Dedi.

KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Çimenoğlu, Son zamanlarda bazı basın yayın organlarınca sistematik olarak uygulamaya konulan aleyhimdeki karalama kampanyalarına bugüne kadar cevap vermedim. Ancak bu yayınlar yaptığım veya yapamadığım işlerimle ilgili olan hizmetlerden çıkmış, artık kişilik haklarıma dokunduğu ve iftira boyutlarına ulaştığı için cevap vermek durumunda kaldım. Belediyemizle mahkemelik olan bir şahsın Alaplı'da yapılan bir inşaat karşılığında bir daire aldığım iddiasını manşetlere taşıyıp, sanki böyle bir şey varmış gibi kamuoyunu yanıltmaya çalışmak son derece üzücü ve yakışıksız bir olaydır. Biraz sonra açıklayacağım malvarlığım içersinde Alaplı'da sadece bir adet evim vardır. Ben bu evi eşimle beraber 1994 yılında Belediye Başkanı seçildikten 3,5 ay sonra aldım. İki blok halinde olan binanın yapı ruhsatları benden önceki belediye yönetimi tarafından 02.04.1993 ve 11.05.1993 tarihlerinde verilmiştir.

İnşaatlar 1994 yılının mart ayı itibariyle de bitirilmiş durumdaydı. Yani aldığım ve halen oturmakta olduğum ev benim 1994-1999 yılları arasındaki Belediye Başkanlığımdan önce ruhsatı alınmış, başlamış ve bitirilmiştir. Benim yine aldığım ve oturduğum evle ruhsat ve inşaat aşamasında herhangi bir ilgim olmadığı için tarafıma hibe verilmesi iddiası da büyük bir yalandan başka bir şey değildir. Kaldı ki eşim ve ben bu daireyi yine Alaplı ilçesi Karşıyaka mahallesindeki, SS. Karşıyaka konut Yapı ve Kooperatifindeki evimizi satarak aldık. (T.C. Alaplı Noterliği 28 Haziran 1994 tarih ve 4564 no lu Kooperatif Hissesi Devir Senedi). 29 Temmuz 1994 tarihinde de iddia edilen daireyi satın aldık. (Tapu Müdürlüklerince düzenlenen resmi senet 28.07.1194 tarih ve 225 yevmiye no). Belgelerden de görüleceği gibi evimizi ne hibe, ne de cüzi bir yolla satın aldık. Kaldı ki yine sözü edilen bu dairenin ait olduğu binanın iskan izni belgesi de benim belediye başkanlığı görevim bittikten sonra, 07.11.2000 tarihinde alınmıştır.

İFTİRA ATIYORLAR

İftara atıldığını öne süren Çimenoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; 18 yıl önce alınmış bir evin, 18 yıl sonra yapılacak bir inşaata karşılık olarak hibe verildiğini iddia etmek akıl tutulmasından ve iftiradan başka bir şey değildir.  İki dönem Belediye Başkanlığı  yapmış, hastane Başhekimliği yapmış, çeşitli kurumlarda sözleşmeli doktor olarak çalışmış, uzun yıllar muayenehane çalıştırmış, 25 sene devlet hizmetinden sonra emekli olmuş, eşi uzun yıllar çeşitli şubelerde Banka Müdürlüğü yapmış biri olarak, Alaplı'da alabildiğim sadece bir evdir. Kaldı ki, eşimin ve benim mal varlığım Alaplı'da Belediyesi internet sitesinde göreve başladığım andan itibaren yayınlanmaktadır.    Türkiye'de 3000 e yakın belediye içersinde eşine ve kendisine ait mal varlığını belediyenin internet sitesinde yayınlayan tek belediye başkanı olarak bu suçlamaları ve iftiraları hiç hak etmiyor ve kabul etmiyorum. Tarafıma yapılan iftiraların ve yalanların tamamen siyasi nedenlerle olduğunu düşünüyorum.

İŞTE MAL VARLIĞIM

İlk Belediye Başkanlığım döneminde, göreve başlarken ve görevimden ayrılırken, yani 1994 ve 1999 yıllarında, mal varlığımı açıklamıştım. Yine bu dönem 2009 yılı mart ayında Belediye Başkanı seçildiğimde mal varlığımı açıklamıştım. 2013 yılı Ekim ayında yapılacak olan yerel seçimlerden önce tekrar açıklayacakken, son günlerdeki gelişmeler nedeniyle tekrar bir açıklama yapmak durumunda kaldım:  Alaplı'da, halen oturduğum ve nasıl alındığını anlattığım bir daire. (1994 yılında alınmış) Akçakoca'da kale mevkiinde 5 katlı bir apartmanın 4'üncü katında 90 m2 bir daire. (2005 yılında alındı) Kdz-Ereğli Pazar Yeri mevkiinde kayınpederimden miras yoluyla eşime kalan Gülen apartmanında iki daire.  Alaplı Ziraat Bankasında eşimin vadeli hesabında 69.000 TL Para Eşimin üzerine olan 2002 model Opel Corsa marka bir araba.  Oğlumun üzerine olan 2004 model Ford Fiesta marka bir araba. Bankalara tüketici kredisi olarak eşim ve benim 34.000 TL borcumuz var.