Yerel seçimlerin öne alınmasının 1 Ekim tarihinde gerçekleşmesi durumunda mevcut belediye başkanları ile ilgili memnuniyet anketi çalışması yaparak ilk adımı atacaklarını belirten AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, tüm adaylar için partinin aday tespit prosedürünün aynı olduğuna vurgu yaparak, Halkın teveccüh göstermediği bir isim ise kusura bakmayacaklar, kenarda oturacaklar. Bu süreçte, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız asla duygusal davranmayacak. Bu şehrin geleceği, ya da bir beldenin, ilçenin 5 yılı önemli dedi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak'a belediye başkanı adayının belirlenmesi ile ilgili yapılacak çalışma ve prosedürleri anlatırken, Zonguldak Belediyesi'ne belediye başkanlığı yapabilecek kişide bulunması gereken özellikleri de sıraladı.  AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, belediye başkan adaylarının belirlenmesi çalışmalarında, 'bizden olsun, gerisi teferruat' anlayışı ile hareket etmeyeceklerini kaydetti.

ZONGULDAK'I PROBLEMLERDEN
KURTARACAK BİR
ADAY GETİRECEĞİZ

Özellikle Zonguldak Belediyesi'nin yığınla sorunu bulunduğunu belirten Uçar, sorunları hızla çözebilecek, güçlü ve iradeli bir belediye başkanını göreve getirmek istediğini ifade etti. Kentin sorunlarının her geçen gün arttığını vurgulayan Uçar, Yerel sıkıntıdan sorundan, problemlerden kurtaracak bir adayı bir an evvel Zonguldak'a getirmek istiyoruz. İktidar partisi bir belediye başkanının yani yığın halinde olan sorunları çözebilecek, güce, bilgi ve birikime sahip bir arkadaşımızın mutlaka belediye başkanı olması lazım. Siyaseten 'bizden olsun gerisi önemli değil, teferruat' anlayışı ile hareket etmiyoruz. Şehir merkezindeki köprümüzün yarısı kapalı. Kanalizasyon ve doğalgaz çalışmalarının hızlı bir şekilde bitirilmesi lazım. Bu da güçlü ve dirayetli bir belediye başkanı seçilmesini gerektiriyor. Ak Partili bir belediye başkanının bunları kısa sürede Zonguldak'ta gerçekleştireceğine inanıyoruz dedi. Uçar, Belediye Başkan adaylarının belirlenmesi için adaylık sürecinde ise gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

SEÇİMLERİN ÖNE ALINMASI KESİNLEŞTİ
1 Ekim itibari ile seçimlerin öne alınması kesinleştikten sonra hemen, AK Partili mevcut belediye başkanları ile ilgili memnuniyet anketi çalışması yapacağız. Bizde olmayan belediyelerin adayları ile ilgili anket çalışması yapacağız. Bunu birkaç defa tekrarlayacağız. Çoklu adayları, 2-3'e düşürene kadar devam edeceğiz. Özünde halkın teveccüh gösterdiği isim kimse bizde ona aday göstereceğiz.

KUSURA BAKMAYACAK
KENARDA OTURACAKLAR

Uçar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın Zonguldak Belediyesi için başkan adaylığı konusundaki sorulara da cevap verdi. Uçar, Sadece Ali Bektaş ile ilgili değil, tüm adaylar için partimizin aday tespit prosedürü aynıdır. Halkın teveccüh göstermediği bir isim ise kusura bakmayacaklar, kenarda oturacaklar. Bu süreçte, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız asla duygusal davranmayacaklar. Bu şehrin geleceği, ya da bir beldenin, ilçenin 5 yılı önemli. Zonguldak'ın yerel yönetimlerle ilgili özellikle merkezin çok büyük bir açığı var. Biz bu açığı kapatmak zorundayız. Gelen belediye başkanımıza çok büyük görevler düşüyor. 2002'den günümüze kadar ki performansının 2 katını göstermek zorundadır. Çünkü sorunlarımız yığınla. Ali Bektaş olur, Ahmet bey, olur, Mehmet bey olur. Anketler yapacağız, vatandaşlardan teveccüh görüyorsa, belediye başkanı adayımız o mu olur diye konuştu.

KOMİSYON NE TAKDİR EDERSE
Ali Bektaş'ın 'Başbakan isterse aday olurum' sözünü de değerlendiren Uçar, Sayın Başbakanımız'ın bu safhada, 'Ali Bektaş için 'adayımız' ifadesini kullanması doğru değildir. Ali Bektaş'ın ifadesi doğru, Başbakan isterse aday olacak, belediye başkanı olacak, milletvekili ya da il başkanı olacak. Bunların hepsi zamanı geldiğinde komisyonlarda masaya yatırılıyor. Öncesinde, anket çalışması yapacağız, milletvekillerinin görüşlerini alacağız, teşkilatlarımızın görüşlerini alacağız. Komisyonun takdirine sunacağız. Komisyon ne takdir ederse ona saygı duyacağız. Daha da önemlisi, tabanın görüşü, fikri talebi neyse onun üzerinde duracağız. Biz teşkilat olarak, tavandan oturup da, karar verdik, bunu seçeceksiniz gibi bir davranış içerisinde olmayacağız dedi.

HİÇBİRİNİN GERÇEKLE İLGİSİ YOK
Uçar, hafta sonunda gerçekleşen ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın da katıldığı rozet töreninin, Başkan Bektaş'ın Ak Parti'ye yeni katıldığı yönünde algılara sebep olmaması gerektiğini ifade etti. Bu uygulanan prosedürün tüm belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri için aynı olduğunu belirten Uçar, Ali Bektaş'ın partiye katılımı Ramazan ayında olmuştu. Referandumdan önce gerçekleşmişti. Hatta Zonguldak'ta bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yemek ortamında rozet takılmıştı. Ogün bugündür Ak Parti şemsiyesi altında hizmet veriyordu. Ak Parti ile tüm programlarda, etkinliklerde yer aldı. Kongrelere doğal delege olarak katıldı. Basında 'Ali Bektaş, Ak Partili değil, alınmadı' gibi konular yansıdı. Bunların hiç birinin gerçekle ilgisi yoktu. Biz nezaketen bize katılan belediye başkanlarına, ya grup toplantısında yada il başkanları toplantısında Başbakan Erdoğan'ın huzurunda rozet takıyoruz. Prosedür yerine gelmiş oluyor. Katılımla ilgili anlık değil, biz bunu tamamladık. Bunu 3-4 ay önce yapmak istedik ama toplantılar ertelendi, meclis tatile girmişti. Bu özel bir nedenlerden dolayı böyle bir program düzenlendiği anlamına da gelmemeli diye konuştu.

2 BAKAN GELECEK
Uçar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın yakasına AK Parti rozeti takıldığı İl başkanları toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.
Uçar, Başbakan Erdoğan'ın konuşması ile biten toplantıda teşkilat çalışmaları ve ülke gündeminin değerlendirildiğini ifade etti. Toplantıda, Zonguldak sorunları ile ilgili bazı bakanlarla da görüşme imkanı bulduklarını ifade etti.

CENAZELERE 2 BAKAN GELECEK
Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerin cenaze törenlerine 2 bakanın da katılması planlandığını belirten Uçar, katılacak bakanların isminin henüz belirlenmediğini ifade etti. Olayda şehit olan ve Zonguldak'ta ikamet eden 2 şehidin ailelerine, milletvekillerinin, kendisinin ve parti teşkilatlarının ziyaret ettiğini kaydeden Uçar, cenaze töreninde de yer alacaklarını ifade etti. Cenaze törenine en az bir bakanın katılacağını belirten Uçar, Şehitler teslim edildikten sonraki merasimde milletvekillerimiz, bakanlarımız olacaktır. Ama hangi bakanımızın geleceği belli değil. 25 şehit aynı saatte, aynı anda defin olursa, iki bakanın bir ilde bulunması zor olur. Ama saatler farklı olursa 2 bakanın katılması planlıyoruz diye konuştu.