Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç komşu İlçelerde 15-20 kişilik sınıflarda eğitim yapılırken, Alaplı'da ise 30 kişilik sınıflarda eğitim verildiğini belirterek Alaplı Türkiye'nin batısında bir İlçe, ancak Türkiye'nin doğusundaki imkanlarla eğitim verilmeye çalışılıyor dedi.

Alaplı'nın sorunlarını çözmeye çalışılırken herkesinde bu sorunlara duyarlı olması gerektiğini ifade eden ilçe Kaymakamı Yıldıray Malğaç, eğitim konusundaki eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını kaydetti.
İlçede eğitim konusunda bir çok hizmeti gerçekleştirmek için çaba gösterdiklerini vurgulayan Kyamakam Malğaç, ilçede bir sene önce göreve başladığını ve bu bir sene içerisinde de var olan sorunları çözümlemek için çalıştıklarını belirtirken, Bizim temelinde gördüğümüz asıl sorun eğitimdir. Eğitimdeki sorunlarımız, eğitimde gördüğümüz eksiklikler bizim ileriye yönelik olarak gelecek nesillere bıkacağımız en büyük eksiklik olarak karşımıza çıkıyor.
Öğrencilerimize yapılacak her yatırım. Türkiye'nin geleceğine yapılacak bir yatırımdır. Bu noktada herkesin sorumlu davranması gerekiyor dedi.
Eğitimle ilgili sorunlara ürettikleri bazı projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Malğaç sözlerini şöyle sürdürdü:

EĞİTİMDE GERİ ADIM YOK
"Bu yıl Çok programlı Lise yatırım programına alındı. Ve o lisesin temeli bu günlerde atılacak. Gümeli Beldemizde bir kapalı spor salonu inşaatımız var. Üniversite öğrencilerimiz için 500 kişilik yurt inşaatı devam ediyor. Ayrıca merkezde düşündüğümüz güreşçi eğitim ve gençlik eğitim merkezi var. Gelecek nesillere yönelik olarak düşündüğümüz yatırım programımız var. Alaplı eski bir ilçe değil kabul ediyoruz. Ama Türkiye'nin batısında bulunan bir İlçe, ama maalesef Alaplı Türkiye'nin doğusunda ki imkanlarda bir eğitim verilmeye çalışıyor. Doğusunda bile belki buradan daha iyi imkanlarda eğitim veren yerler vardır. Okullarımıza bakıyoruz, ikili eğitimde 30 kişilik sınıflarda ders veriyoruz.
Çocuklar sabah 6.30 da derse giriyor, akşam 7'de dersten çıkıyor. 5.30'da havanın karardığı bir saatte yatsı namazından sonra çocuklar evlerine gelecekler. O durumda eğitimler veriyoruz. Çocuklarımız o soğukta, o kışta, karanlıkta bir yandan sokakta yaşanan olumsuzluklarda velilerimizi tedirgin edecektir. Bu ayıp en başta benim, sonra hepimizindir. Bakın komşu ilçelerimize Akçakoca'ya tekli eğitimde 15-20 kişilik sınıflarda eğitim veriyor. Ereğli'de 1-2 yer hariç 20 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor.
Biz Alaplı'da bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Ben herkesin bu soruna duyarlı olmasını istiyorum. Herkesin kişisel menfaatlerinden, şahsi çıkarlarından, başka hesaplardan buna siyasi hesap ya da menfaat denilsin. Bunlardan sıyrılarak gerçekten üstendiğiniz görev ne ise bunun hakkını verecek şekilde, sorumluluk taşıyacak şekilde, rant gibi başka laflar gibi safsatalara girmeden samimi olarak herkesin görevini yapmasını bekliyorum. En büyük sorunumuz eğitimdir. Bundan geriye atılacak bir adım Türkiye'nin geleceğine vurulacak bir darbedir.