Zonguldak Belediye Başkanı Eşref, Lavuar Alanı Projesi’yle ilgili gelişmeleri anlattı.

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ait ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. 3 fire ile yapılan Meclis toplantısında 12 gündem maddesi görüşüldü.
Meclis Başkanı İsmail Eşref, gündem maddeleri öncesinde Lavuar Alanı Projesi ile ilgili gelişmeleri aktararak, projeyle ilgili hazırlanan ve Başkan Eşref’in seslendirdiği bir animasyon izlettirildi. Aynı CD ve katalogdan meclis üyelerine de dağıtıldı. Eşref, proje ilgili gelişmeler hakkında şunları söyledi;
“SİZLER DESTEK VERDİNİZ,
PROJE BİTTİ”
“Zonguldak’a kimlik katacak, merkezimizde insanların yaşanabileceğini hissettirecek bir kent projesini sizlerle birlikte yaptık. Bu projeyi göreve geldiğimiz süreçten bu yana birlikte yürüttük. Sizler destek verdiniz, proje bitti. Belediye Meclis kararlarıyla onayladınız. Artık Koruma Kurulunca onaylanmış, imar tadilatı yapılmış Zonguldak kent merkezi Lavuar Alanı Projemiz var. Bu projenin yürürlüğe girebilmesi için arsanın sadece hukuki çözümü kalmıştı. Neydi bu sorun; Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait olan bu arsanın Milli Emlak’a devredilmesi halinde artık sorun bitmiş ve çözülmüş bir alanımız var. Biz bu projenin varlığını halkla paylaştık ama Zonguldak halkına henüz ulaştıramadık. Şu anda 20 bin adet katalog, 5 bin adet de CD bastırarak alanımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Bu tanıtım 20 bin haneye girecek. Bu bir milattır, dönüm noktasıdır. Bu proje uygulanmak zorundadır. Niçin uygulanmak zorundadır, telif hakkı sebebiyle bu projenin uygulanma zorunluluğu var. Zonguldak kamuoyu bu projeyi benimsemiş oldu ve tasdikledik. Zonguldak’ta nasıl bir proje hayat bulacak insanların bilmeleri için bu katalogları bastırdık.”
Gündem maddeleri görüşülünce, Meclis Başkanı Eşref, mahalle muhtarlarının sorularını yanıtladı. Mahalle muhtarlarının sorularında kanalizasyon, özürlü tuvaletinin hizmete girmesi ve yanmayan trafik ışıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kozlu sahi yolu Emniyet Müdürlüğü önündeki trafik ışıklarının neden yanmadığına açıklık getiren Eşref, trafik ışıklarından önceden Karayolları’nın sorumlu olduğunu, yaklaşık 6 aydır belediyelerin sorumlu olduğunu belirterek şunları söyledi;

“EMNİYETİN ÖNÜNDEKİ IŞIKLARIN YAPILAMAMA NEDENİ FİRMADAN KAYNAKLANIYOR ”
“Kanalizasyon şebekesini kazarken ekip istediğimizde ciddi rakamlarda fiyat söylediler. Karayolları yetkilileri de, ‘Siz kazarsınız, bakarsınız, kendi kendinize para da vermezsiniz’ dediler. Karayolları’na ait yollar da bize devredildi, yetkiyi bize verdiler. Yetki bizde olduğu içinde sinyalizasyon bozulduğunda bizim bakmamız gerekiyor.
Biz Karayolları’na bağlı olarak çalışan sinyalizasyon firmasının çeşitli illerde yatırımı olduğu için buraya 15-20 günde zor getiriyoruz. En sonunda arkadaşlar yazı yazdılar, ‘sözleşmeyi iptal edin’ dediler. Başka bir firma bulduk, oradaki elektronik teçhizatı yapamadılar. Böyle bir sıkıntıyla karşılaştık. Emniyetin önündeki ışıklar yaklaşık bir aya yakın maalesef yapılamadı. Bu firmadan kaynaklanan bir sorun oldu ve keşke olmasaydı.”