Kdz.Ereğli’de kamu kurumları, meslek odaları, sivil toplum örgütlerini ziyaret eden vatandaşların sorunlarını dinleyen Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun büyük ilgi gördü.

ADAYLAR SORUNLARI BİLMELİ: Zonguldak’a 35 senedir hizmet ediyorum. Buranın imarında, kıyı kenarında, planında, yatırımlarında iyi kötü bizim imzamız var. Kdz.Ereğli bizim için önemli, Türkiye’nin pek çok İl’inden büyük bir ilçe. Kdz.Ereğli hem sosyal yapısı hem ekonomisi hem sanayisi bakımından önemli bir konum üstlenmektedir. Milletvekilliğine aday olan bir arkadaşımızın Zonguldak’ın sorunlarını bilmeden Zonguldak’ta siyaset yapmasının kolay olmadığını bilmesi gerekir.

PAZARDA PAZARCI KALMIŞ:
Aktif siyasetin içerisinde olmayan Fazlı Erdoğan, Ereğli için bir gayreti olmuş, kendisine hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır bugün yok yarın olabilir. Geçtiğimiz günlerde Kandilli’ye gittik, eskiden sokaklarda insan kaynıyordu. Pazarı dolaştık bir tek tezgah açanlar var alışveriş yapan vatandaş yok. Ekonominin nereye geldiği ortada.

ANKARA’DA KÖPRÜ GÖREVİ: Ankara’da çevremiz var tanıdıklarımız var bunu Zonguldak için kullanmak istiyorum.
Buradan güçlü giden bir milletvekilinin dediğini siyasi partiler kenara atıp göz ardı edecek hali yok. Siyasi iktidarın milletvekillerine Zonguldak’ı dar ederiz kim olursa olsun.”

24. Dönem Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun, Kdz.Ereğli’de çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlar ile görüşüp seçim çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. İlk olarak Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak’ı daha sonra Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı makamında ziyaret etti. Kaymakamlık ziyaretinde konuşan Uzun, “Kendimize yönelik bir çalışmamız var siyaset yapmıyoruz. Hiçbir siyasi parti bizim rakibiz falan değildir. Halka kendimizi anlatıyor oy istiyoruz. Birisine sataşma, kavga etme gibi bir durumumuz yok o yüzden rahatız. Kazasız belasız bir seçim sonuçlanmasını temenni ediyorum. Bu seçim sonrası 13 Haziran sabahı da herkes birbirinin yüzüne bakabilecek şekilde sonuçlanmasını istiyorum” dedi.
Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticilerinin kapıda karşıladığı Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun burada yaptığı konuşmasında Kdz.Ereğli’de özellikle Organize Sanayi Bölgesi ve tersanelerin bölgesinin faaliyete geçmesi ile işsizliğin büyük ölçüde giderilebileceğini söyledi. Bağımsız milletvekili seçilmesi durumunda kesinlikle herhangi bir siyasi partiye geçmeyeceğini vurgulayan Uzun, Ankara ile Zonguldak arasında köprü görevi kurmaya devam edeceğini söyledi. Siyasilerin yaptırdıkları anket çalışmaları hakkında da düşüncelerini açıklayan Uzun, “Bağımsız 1 diğer 4’de diğer siyasi partilere ayrılmış” dedi. Uzun konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

30 ŞEHİT VERDİK
Önümüzde 12 Haziran seçimleri var ama bugün ayın 17’si bilindiği gibi 1 sene önce kaza sonucu 30 arkadaşımızı şehit olarak vermiştik. Bu arkadaşlarımıza Allah’dan rahmet, ailelerine de sabır diyorum. Gerek ülkemizde gerekse dünyada zor şartlar altında çalışan her türlü işçimizin bu tür kazalarda şehit olmamasını temenni ediyorum.

HİZMET EDİYORUM
Ben 35 senedir hizmet ediyorum Zonguldak’a. Pek çok arkadaşımızın olmadığı dönemde buranın imarında, kıyı kenarında, planında iyi kötü bizim imzamız var. Yatırımlarında bizim imzamız var. Ereğli bizim için önemli bir ilçe. Türkiye’nin pek çok İl’inden büyük. Hem sosyal yapısı hem ekonomisi hem sanayisi bakımından önemli bir konum üstlenmiştir. Bunun değerini bunun kıymetini bilen bir insanız. Milletvekilliğine aday olan bir arkadaşımızın Zonguldak’ın sorunlarını bilmeden Zonguldak’ta siyaset yapmasının kolay olmadığını bilmesi gerekir. Ben buraya yakın olan bir insanım.

KANTAR MESELESİ
Nereye gitsem bana kantar meselesi ile ilgili sorular geliyor. Kantar meselesi ile yıllardır uğraşılıyor. Tek taraflı olduğunda bunun rekabetinin nasıl olduğunu bilen birisiyiz. Zaman zaman bu sıkıntıları da anlatan birisiyiz. Yük açısından olsun yol açısından olsun bana soruyorlar sürekli olarak. Ekonomik kriz Kdz.Ereğli’yi vurdu bunu biliyorum. Sanayicimizin burada önünü görmeden yatırım yapabileceğini düşünemiyorum, bunların da Ereğli’de bir sıkıntı olduğunu biliyorum.

VERGİNİN YÜZDE 75’İ EREĞLİ’DEN
Ereğli önemli bir yer. Zonguldak’ın vergisinin yüzde 75’lere Ereğli çıkartıyor. Diğer ilçelerin ve merkezin 2 katı vergi veriyor. Buna rağmen Ereğli’de demir çelik fabrikasının gelişmesine rağmen yan sanayi gelişemedi. Burada fakülte yok iken biz fakülte kurduk. Şimdi Ereğli üniversite istiyor ne kadar güzel bir şey. En azından ekonomik katkısı büyük olur. Ereğli’de 20’ye yakın banka var, burada para olmazsa banka neden gelsin. Biz zorla banka açtıramazdık Ormanlı’da banka kapatıldı. Bankadan kredi alan arkadaşlarımızın da zor durumda olduğunu çok iyi biliyorum.

FAZLI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
2007 Yılında da adaydım o zaman 7 bine yakın işçi çalışıyordu şimdi yıl 2011 ve 600 civarında işçi çalışıyor, bu süreçte Ereğli halkına darbe vurdu. Yollarımız enazından yapılıyor, bir teşekkür etmem lazım. Aktif siyasetin içerisinde olmayan Fazlı Erdoğan, Ereğli için bir gayreti olmuş, kendisine hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır bugün yok yarın olabilir. Yollar konusunda özellikle ki bu Devlet Demir Yolları ile ilgili o arsaların alınması konusunda gayretlerini biliyorum. Bana düşen birisi bir şeyler yapıyorsa ona teşekkür etmek gerekir. O erdemliği gösterilmiyorsa siyaset yapılmamalı.

SORUNLARIN
ÇÖZÜMÜNE TALİP OLDUM
Zonguldak meselelerinin çözümüne talip oldum. Organize Sanayi Bölgesi istediğimiz gibi olsa tersaneler bölgesi çalışmış olsa bugün Kdz.Ereğli’nin hemen hemen yarısının işsizlik sorunu çözülür. Ben gördüğüm kadarı ile söylüyorum bunun siyaset ile de bir ilgisi yok ben buralı olarak söylüyorum. Biz burada sanayi sitesinin kurulmasında bile varız.

KANDİLLİ’DE KİMSE KALMAMIŞ
Geçtiğimiz günlerde Kandilli’ye gittik, Kandilli’de insan kaynıyordu sokaklarda. Pazara gittik dolaştık tezgah açanlar var alışveriş yapan vatandaş yok. Ekonominin nereye geldiği ortada. Pek çok bölgede insanlar Kdz.Ereğli’de işyeri açmak isterdi. Kdz.Ereğli konumu gereği Alaplı, Akçakoca ve Düzce’ye de açık olan bir yer. İnşallah Kdz.Ereğli eski günlerine kavuşur.

ÖNCELİK İNSAN
Ben siyasi parti ayrımı yapmadım, benim için önemli olan insandı. Tüm siyasi partilere mensup arkadaşlarımızdan oy istemeye hakkımız var bağımsız adayım. Yapılan kamuoyu araştırmalarında ben yapmıyorum siyasi partiler yapıyor büyük ölçüde 1 ayrılmış diğer 4’ü siyasiler bölüşüyor. Allah nasip ederse seçilirsem Zonguldak bu işi başarırsa herhangi bir siyasi partiye geçmeyeceğimi ifade etmek istiyorum. Ben bağımsız olarak seçilirsem neden bir siyasi partiye geçeyim. Bağımsız milletvekili ne yapabilir? Ben 1995 yılından beri milletvekili değilim ama birçok şey yaptığımızı söyleyebilirim.

ZONGULDAK’I DAR EDERİZ
Bunu neden söylüyorum Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in açıklamaları var, Çaycuma köprüsünde programa alınmasına sebepte benim, basında yeraldığı için kendisi söylediği için bunu açıklıyorum. Ankara’da çevremiz var tanıdıklarımız var bunu Zonguldak için kullanmak istiyorum. Buradan güçlü giden bir milletvekilinin dediğini siyasi partiler kenara atıp göz ardı edecek hali yok. Siyasi iktidarın milletvekillerine Zonguldak’ı dar ederiz kim olursa olsun.”