DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, kot taşlama işinde çalışan Çaycumalı Yılmaz Dımbır'ın kazandığı hukuk mücadelesinin, hak arama adına büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Dımbır'ın avukatı Ali Osman Odabaş'ı da kutlayan Başkan Dizdaroğlu, "Sayın Avukatımız Ali Osman Odabaş'ın bu davayı sahiplenmesi, beni mutlu etti. Cesaret edip, tüm tehditlere rağmen dava açan emekçi Yılmaz Dımbır arkadaşımızı da kutluyorum. Hemşehrilerimiz gurbete gidiyor ve oralarda eziliyorlar. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinden yoksun adeta köle gibi çalıştırıyorlar. İnşallah bu dava örnek olur" diye konuştu.
Dizdaroğlu, konuyla ilgili şunları söyledi;
"İŞÇİ SINIFI TARİHİNE HAK ARAMA MÜCADELENİZ ALTIN HARFLERLE YAZILACAK"
"Kot taşlama, yıllardır devam eden ve birçok gencin hayatını karartan öldürücü bir meslek. Seslerini çıkarmak istediler, ama çıkaramadılar belki. Bundan 6 yıl önce ise yargıya başvurdular. Tam ümitleri kalmamıştı ki, tüm kot taşlama işçilerini biraz da olsa sevindirecek karar çıktı. Kaybettikleri sağlıkları belki geri gelmeyecek, ama hiç olmazsa sürekli iş göremez geliri almaya hak kazanarak yaşamlarını idame ettirebilecekler. Ölümcül mesleğin işçileri… Kendileri kotları taşlarken gün be gün ciğerleri taşlaşan insanlar. Kot taşlama ve silicosit! Yıllardır devam eden bu cinayetin yanı sıra iş yapamaz duruma geldiklerinde bir kenara atılmaları ise, onları adeta yaşarken öldürüyor. 2004 yılında yakalandığı hastalık sonucunda kot taşlama sektöründe meslek hastalığı olarak bilinen 'silikoz'a yakalanan Yılmaz Dımbır da onlardan biri. Çaycumalı Yılmaz Dımbır, 1995 yılında çalışmak için gittiği İstanbul'da kot taşlama işine girmiş. Çalışma ortamının son derece sağlıksız olduğunu ve hiçbir koruma alınmadığını belirttiği işyerinde, 2001 yılında meslek hastalığına yakalanmış. O günden sonra ise hiçbir şey yolunda gitmemiş. Hastalığı ilerleyerek çalışamaz hale gelen Dımbır, 2004 yılında hukuk mücadelesini başlatmış. Hem de aldığı tehditlere rağmen. Çalışma gücünün yüzde 59'unu kaybettiği raporlarla da sabit olan Yılmaz Dımbır'ın açtığı dava ise, Zonguldak'ın başarılı avukatlarından hayırsever Ali Osman Odabaş'ın büyük mücadelesi sonucu 6 yılın ardından karara bağlandı. Dımbır, bu karar sayesinde eşinin ve çocuklarının rahat edecekleri için mutlu.
Sektörde ilk kez 'silikoz'un meslek hastalığı olarak kabul edildiği kişi olan Yılmaz Dımbır hakkında verilen karar, sektörde çalışan binlerce kot taşlama işçisi için de emsal teşkil edecek. Teşekkürler Ali Osman Odabaş, teşekkürler emekçi Yılmaz Dıbmır. İşçi sınıfı tarihine hak arama mü-cadeleniz altın harflerle yazılacak."