Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Şube Yöneticileri, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına ve kaçırılan öğretmenlere dikkat çekerek başladığı açıklamasında, Kdz.Ereğli ilçe genelinde okul idarecilerine yönelik açılan soruşturma furyasına vurgu yaptı ve 8 Ekim 2011 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek eyleme ilişkin bilgi verdi.

 

Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Şubesinin yeni yönetimi Başkan İbrahim Koç, Eğitim Kültür Sekreteri Gülper Kurt, Örgütlenme Sekreteri Selcan Uzunel, Özlük Hukuk Sekreteri Suat Çelikkol, Mali Sekreter İrfan Ünal'dan oluşuyor. Başkan İbrahim Koç, Yöneticiler Gülper Kurt ve Selcan Uzunel gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ettiler ve gündeme ilişkin açıklamada bulundular.

 

12 ÖĞRETMEN KAÇIRILDI

 

Terör olaylarına ve kaçırılan öğretmenlere dikkati çekerek açıklamasına başlayan Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Şube Yönetimi, Son zamanlarda yaşanılan olaylar ve hükümetin konuyla ilgili olarak yürüttüğü politikalar Güneydoğu bölgemizde ne yazık ki bir kargaşa ortamının yaşanmasına neden olmaktadır. Ülkemizde işsizliğin, ucuz iş gücünün kol gezdiği, her şeyin sermaye sınıfının istekleri doğrultusunda geliştiği bir dönemde insanlar çerisizlikten canı pahasına da olsa çalışmak istemektedir. Güneydoğu'da son bir hafta içerisinde 12 öğretmen kaçırılmıştır. Suçları sadece o bölgede görev yapmak olan öğretmenlerin kaçırılması ve onların güvenliklerinin sağlanmaması hükümetin bu bölge için yürüttüğü politikalarla ilgili olabilir mi? Bizler biliyoruz ki bu tür sivil halka yönelik yapılan eylemler halklar arasında kin ve nefreti daha fazla derinleştirmektedir. Bu nedenle bu tür eylemleri kınıyor ve bu gidişe bir son verilmesini kaçırılan öğretmenlerin de serbest bırakılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kargaşa içerisinde gözaltına alınan ve sendikal mücadele veren Eğitim-Sen üyesi öğretmen arkadaşlarımızın da serbest bırakılmaması bizler için bir muammadır dedi.

 

BU UYGULAMA İKİ YÜZLÜLÜK

 

Kdz.Ereğli İlçe genelinde açılan soruşturmalara ilişkin de bilgi veren sendika yöneticileri, eğitimin herkes için eşit ve parasız hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Yöneticiler, İlçemizden okullarda okul idarelerine karşı bir soruşturma furyası başlatılmıştır. Sebebi de okul idarelerinin bağış, kayıt ücreti adı altında para almaları gösterilmektedir. Yıllardır ülkemizde parasız, nitelikli, herkese eşit bir eğitimi savunan biz Eğitim-Sen üyesi öğretmenler olarak yapılan bu uygulamanın iki yüzlülükten öte gitmediği görülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı okullara ödenek ayırmayarak çözüm yolunu yıllarca okul idarelerinin üstüne yıkmıştır. Ardından da okul idarelerine para topluyorsunuz diye soruşturma açmaktadır. Okul idareleri bugün para topluyorsa bunun tek sorumlusu soruşturma izni açtıran zihniyettir. Burada velilere şirin gözükmek için bir çıkar mı söz konusudur? Eğer şirin gözükmek istiyorsanız eğitimi herkes için eşit, bilimsel, laik ve parasız hale getirirsiniz sözleri ile açıkladı.

 

8 EKİM'DE ANKARA'DA

 

4688 Sayılı sahte sendika yasası üzerinde bazı değişiklikler yapılarak, bizleri bugünkü kazanımlarımızdan ve haklarımızdan daha geri bir noktaya götürecek yasaya karşı Eğitim-Sen olarak asla geçit vermeyeceğiz diyen Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Şubesi, Bunun için 8 Ekim 2011 tarihinde Ankara'da, 'Ezilenlerin Sokak Meclisi' adıyla bir eylem yapılacaktır. Eyleme Kdz.Ereğli'den de katılım olacaktır. Yaşasın KESK, yaşasın Eğitim-Sen