Karadeniz Ereğli İtfaiyesi ve Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği'nde (ERİDAK) incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen Adana Afet Arama Kurtarma Doğa Sporları Derneği ve İl Afet Müdürlüğü üyeleri Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti.

Adana Afet Arama Kurtama Doğa Sporları Derneği (AFAT), İl Afet Müdürlüğü üyeleri Karadeniz Ereğli İtfaiyesi ve ERİDAK'ta yapılan çalışmaları incelemek ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere ilçeye geldi. AFAT Dernek Başkanı Mustafa Kavrama ziyarette yaptığı konuşmasında Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin itfaiye teşkilatının ve arama kurtarma ekiplerinin örnek çalışmalara imza attığını belirterek; Biz ekip olarak sizleri örnek alıyoruz. Yaptığınız çalışmaları yakından takip ediyoruz. Sizin bu konulara verdiğiniz önemi ve desteği biliyoruz dedi.
Başkan Posbıyık ise bu tür bilgi paylaşımlarına çok önem verdiğini belirterek, Sizleri Ereğli'de görmekten memnuniyet duyuyorum. Kurumlar arasında bilgi paylaşımı çok önemli.  Hem İtfaiye Müdürlüğümüz hem de ERİDAK'taki arkadaşlarımız, gönüllü itfaiyecilerimiz bu işi severek yapıyor. Biz kendilerini hep destekliyoruz. Teşvik ediyoruz dedi.
Dernek üyeleri başkan Posbıyık'a üzerinde AFAT Amblemi olan şapka ve tişört hediye ettiler.