AK Parti İl Başkanlığı ve partinin Zonguldak Belediye Meclis Grubu, Zonguldak Belediyesi yönetiminin uygulamalarına çok ağır tepki koydu. Değişimi kaçıran bazı yerel yönetimlerin de çağa ayak uydurabilmesi için altın bir fırsat niteliğinde olan torba yasa olarak anılan yasanın belediye idaresince değerlendirilmemiş olmasını, Skandaldan öte bu kente yapılan bir hainliktir sözlerle yorumladı.

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı ve Zonguldak Belediyesi Meclis Grubu, Zonguldak Belediyesi hakkında yazılı açıklamada Zonguldak Belediye Başkanlığı yönetimini adeta topa tuttu. AK Parti'den yapılan yazılı açıklamada, Ak Parti iktidarıyla ülkemizde sağlanan siyasi-ekonomik istikrar sayesinde ülke çapında yaşanan devrim niteliğinde gelişmeler tüm vatandaşlarımız ve hatta diğer bölge ve dünya ülkelerince takdirle izlenmektedir. Cumhuriyet tarihimizin en dirayetli ve vizyoner hükümetinin işbaşında olduğu bu dönemde, aklı başında ve becerikli yerel yönetimlerin de harikalar yapmak hemşerilerinin yaşam kalitesini katbekat artırdığına şahitlik etmekteyiz. Zonguldak merkez ilçe belediyesini yönetmekte olan ekip ise bireysel küçük menfaatleri uğruna kentin önündeki altın fırsatları heba etmekte, önceki dönemde başlatılan umut verici projeleri de baltalamaktadır.

PROJENİN ŞANTİYESİNİ YÖNETEMEDİLER
Ülkenin her yerinde dev altyapı projelerini rekor sürelerde ve başarıyla tamamlayan Ak Parti hükümeti Zonguldak Belediyesinin yıllardır tozlu raflarda bekleyen kanalizasyon ve arıtma projesinin önünü açan düzenlemeleri yapmıştır. Belediyeyi yönetenler ise bu projenin şantiyesini dahi yönetememiş, skandala dönen saha çalışmalarında, kentte yaşayanlar çileden çıkarken bir genç işçi kardeşimiz de maalesef hayatını kaybetmiştir. Ülke genelinde, TOKİ ve diğer bakanlık desteklerini kullanmayı beceren yerel yönetimler, çarpık kentleşme problemlerini çözerken Zonguldak Belediyesini yönetenler yandaşlarına imar kıyakları yapmanın ötesinde tek bir dönüşüm projesini hayata geçirememiştir. Ülke genelindeki çarpık kentleşmenin ve Zonguldak'a has mülkiyet problemlerinin şehrimizde yaptığı kargaşayı çözmek için dönemimizde başlatılan ıslah imar çalışmaları baltalanmış ve durma noktasına getirilmiştir.

BU KENTE YAPILAN HAİNLİKTİR
Ülke çapında, Kamu Kurumlarının rehabilite edilerek verimli hale getirildiği, on yıllardır birikmiş problemlerinin çözülerek çağdaş kuruluşlar haline getirildiği bir dönem yaşamaktayız. Değişimi kaçırmış bazı yerel yönetimlerin de çağa ayak uydurabilmesi için altın bir fırsat niteliğinde olan torba yasa olarak anılan yasanın belediye idaresince değerlendirilmemiş olması ise skandaldan öte bu kente yapılan bir hainliktir. Sözde işçi dostu olan yönetim, toplu sözleşmelerde ödenmesi imkânsız olan rakamları bazı çalışanlara rüşvet gibi dağıtırken, ödeyemediği hak edişler yüzünden, asgari ücretle çalışan emekçilerin aylarca maaş alamamasına sebep olmaktadır.

ARSIZLIĞIN DOZU
Ak Parti iktidarı döneminde, vatandaşımıza musallat olan çete ve mafyaların tek tek çökertildiğini, bir zamanlar arsızca devlete dahi meydan okuyanların şimdi ceza evlerine gönderildiğini takdirle izlemekteyiz. Kentimizde ise belediyeyi yönetenlerin cesaretsiz ve adam kayırmacı tutumları yüzünden işporta ve hormonlu büfe uygulamaları hortlamış, arsızlığın dozu zabıta ekiplerini darp etme ve kurşunlama seviyesine varabilmiştir.

ACİZ OLAN BELEDİYE YÖNETİMİ
Karayollarında, havayollarında ve raylı ulaşım sistemlerinde Cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığı bir dönemde, yollardaki çukurları doldurmaktan aciz olan belediye yönetimi, ne şoför esnafının ne de vatandaşın memnun olduğu ulaşım sistemine köklü bir çözüm getirememektedir. Ulaşım mastır planının yenilenmesi önerilerimizi kulak arkası eden idare, halk otobüsü şirketinden İdarenin alacağını dahi tahsil edemez durumdadır. Ara seçim döneminde; büyük çoğunluğa sahip olduğu belediye meclisinde kendi başkanını seçmeyi bile yüzüne gözüne bulaştıran bu ekip, son olarak ta meclis toplantısında çoğunluğu sağlayamayarak Zonguldak Belediyesi'nde rezaletin son perdesini sergilemiştir. Yapılan haksız ve kanunsuz uygulamalara kendi ekip arkadaşlarının dahi tahammülü kalmadığının delili olan bu rezaleti değerli Zonguldak kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz denildi.