Kent Plancısı Kamuran Ayyıldız Ereğli ve Alaplı'nın nefes alma alanların yok edildiğine dikkat çekti.

Kdz. Ereğli-Akçakoca yol yapım çalışmaları devam ederken, güzergahta sahillerin yok edildiğine vurgu yapan Kent Plancısı Kamuran Ayyıldız bu konuda özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) harekete geçmesini isterken şöyle dedi:

"Düzce-Kdz. Ereğli arasında yapılmakta olan karayolu güzergâhı itibariyle sahil bandımızı yok ediyor. Yapılan tersaneler ile kirlenen denizimizi şimdide karayoluna terk etmek üzereyiz. Halkın nefes alma alanı olan bu sahil bandı yok edilmek üzere.
Üretilen sahil projeleri hayata geçmediği gibi sahilimize sahip de çıkılmıyor.
Halkın şehirde nefes alma alanlarına ihtiyacı vardır. Sahil şeridinde olan yerleşim birimleri şanslıdır. Ama sahil bandı halkın kullanımına uygun düzenlenmeli ve korunmalıdır. Bunun yanında kent ormanı projeleri geliştirilmeli ve hayata geçirilmelidir. Şehrin stresini bu alanlarda atan halka sesleniyorum: Sahil bandımıza sahip çıkalım. Piknik alanlarımız korunarak yolun inşa edilmesi için gerekli mücadelemizi edelim.
Bu konular politik sorumluluk gerektirmektedir. Zaman kaybetmeden bu konuya el atılmalı, STK'lar ve halk aracılığıyla kamuoyu oluşturulmalıdır."