Zonguldak'ta, halk pazarının çatısının çökmesi sonucu iki kişinin öldüğü 20 kişinin yaralandığı olay sonrası Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Bir gün öncesinde bu konu hakkında görüşmeler yaparken, ardından bu olayın yaşanması bizi üzdü" dedi. 
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile birlikte Atatürk Devlet Hastanesi'ne gelerek, yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.  
Akşam sıralarında yaşanan olayda hayatını kaybeden iki vatandaşın ailelerine baş sağlığı dileyen Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, "Maalesef iki kişi hayatını kaybetti, başımız sağ olsun. Ailelerine baş sağlığı diliyorum. Toplam bizim olaydan etkilenen 22 vatandaşımız var. İkisi hayatını kaybetti. 18 yaralı hastanelerimizde bulunuyor, 2'si de Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Allah'tan kar yağışı sebebiyle birçok esnafımızın da işyerini açmaması sebebiyle çok fazla etkilenen olmadı. Yoksa Zonguldak'ın en işlek mahallelerimizden bir tanesidir. Olay bize intikal ettiğinde biz hep beraber önce AFAD bölgeye geçti. Van depreminden de tecrübeli arkadaşlarımızdı. Orada gördüğümüz hadise yaralı vatandaşlarımızın hastaneye yetiştirilmesiydi. Tüm ekipler gayretle olaya müdahale ettiler.
Akşam olması sebebiyle enkaz altında kalan vatandaşımız olabilir diye TTK Talisiye ekipleri ve AFAD ekipleri tarama ve dinleme çalışmaları yapacak. Zabıta ve polisin işbirliği içerisinde gerekli güvenlik tedbirleri alınacak. Sabah saatlerinden itibaren de hasar tespit çalışmaları yapılacak" dedi. 
Olay yerinde vatandaşların tepkileriyle karşılaşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, yaralılar hakkında bilgi almaya geldiği hastanede ilginç bir açıklamada bulundu. Çöken çatı hakkında bir gün önce teknik ekip ile birlikte bölgede çalışmalar yaptıklarını öne süren Başkan Muharrem Akdemir, "Geçmiş olsun diyorum, üzüntümüz büyük ve yaşanan acının tarifi imkansız. Bu tabii kar nedeniyle olması hiç beklenmedik bir olayı beraberinde getirdi.
Önlemler almaya çalışırken, yetkili arkadaşlarla bir gün öncesinde bu konu hakkında görüşmeler yaparken, bir gün sonra bu olayın yaşanması bizi üzdü.
Yaralı arkadaşlarımız var. Allah'tan pek fazla sıkıntıda değiller, yaralı arkadaşlarımızın durumunun ağır olmadığı için seviniyorum. İki aileye tarifi imkansız bir üzüntü var bu nasıl anlatılır bilemem. Çok büyük geçmiş olsun" şeklinde konuştu.