Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Abdurrahman Uysal, istatistik bilgiler açıklayan TÜİK'e Necip Fazıl Kısakürek'in bir şiirini armağan etti. 
TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, 2010 yılının Temmuz-Aralık dönemi için yaklaşık yüzde 0,21 oranında enflasyon farkı alacak. Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Abdurrahman Uysal, "Bu para bizi abat eder" dedi.  
Bin lira alan memurun 2.1 TL enflasyon farkı alacağını belirten Uysal, şöyle konuştu: "Alacağımız bu parayı harcamakta zorlanacağız. Şimdiden Milli Piyango hayalleri gibi hayal kurmaya başladık. TÜİK'e bu hesaplamadan dolayı teşekkür ederiz. Enflasyonun yükseliş ve düşüşünde TÜİK'in hesaba katılan muhtemel ürünleri bizlerin her gün kullandığımız ürünlerdir.
Bunlar, Flüt, lens, epilasyon cihazı, pinpon topu, telefon onarımı, boş CD, cips, şans oyunları, veteriner ücreti, at yarışı, bulaşık bezi, telefon
kartı, elektrikli küçük ev aletleri, sağlık sigortası, bebek bezi, şemsiye."
Hesaba katılmayanları zaten kullanmadıklarını anlatan Uysal, şunları söyledi:
"Enflasyon hesabına katılmayan ürünler. Sarımsak, lahana, domates, koyun eti, pırasa, karnıbahar, dana eti, patates, sucuk, havuç, balık, kahvaltılık tereyağı, kuru barbunya, zeytin, çay, margarin, konserveler, beyaz peynir, kaşar peyniri, tüp, doğalgaz abonman, su faturası, kömür fiyatı, odun fiyatı, köprü geçiş ücreti, metro ücreti,  hastane yatak ücreti. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i rahmetle anıyor ve şiirinin bir dörtlüğünü
TÜİK yetkililerine armağan ediyoruz." 
Uysal'ın hatırlattığı dörtlük şöyle:
 "Allah'ın on pulunu bekleyedursun on kul, Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul, Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa, Yaşasın kefenimin kefili karaborsa."